Πρύτανης ΑΠΘ: «Η λύση για τους παραμένοντες στις εστίες»

Metrosport Team27 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου και αναφέρθηκε στο κλείσιμο των φοιτητικών εστιών λόγω κορωνοϊού και το ζήτημα που προέκυψε με μερίδα οικότροφων που αρνούνται να τις εγκαταλείψουν.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις αλλαγές στην καθημερινότητά του λόγω του κορωνοϊού: «Βρίσκομαι στο γραφείο, στην πρυτανεία, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις. Δε γίνεται να μην είμαι στο γραφείο. Πάντα προκύπτουν έκτακτα ζητήματα που πρέπει να διευθετήσεις. Είναι πολύ σύντομη η παρουσία εδώ και πολύ μοναχική».

Για το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών: «Οι φοιτητές που υπήρχαν σε όλες τις δομές ήταν σε σύνολο 1.300. Από αυτούς αρχικά έμειναν οι 150, οι υπόλοιποι πήγαν στα σπίτια τους. Από αυτούς τους 150 οι 50-60 είναι αλλοδαποί ομογενείς και ήδη μετακινούνται στο ξενοδοχείο “Ροτόντα”. Οι υπόλοιποι 100 που δήλωσαν αδυναμία μετακίνησης παραμένουν στην εστία, αλλά με την καλή θέληση και τη βοήθεια της Πολιτείας θα ξεπεραστεί και αυτών το πρόβλημα. Η φοιτητική λέσχη συνεχίζει να δίνει το φαγητό σε πακέτο σε όσους φοιτητές απέμειναν. Συνδράμουμε έτσι όσο μπορούμε στα παιδιά που έμειναν και τους βοηθάμε στη σίτιση».

Για το τι μέλλει γενέσθαι με τους 100 παραμένοντες στην εστία φοιτητές: «Ζητήθηκε από τα παιδιά να δηλώσουν την κατοικία τους και τους δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν χρήση δωρεάν εισιτηρίων για να μεταβούν, όμως προβάλλουν αντιδράσεις στο να φύγουν, προβάλλοντας κάποια οικογενειακά και κοινωνικά θέματα. Συζητώντας ως πρυτανική αρχή προσπαθούμε να φέρουμε μια ισορροπία στην κατάσταση και νομίζω μέσα στην ημέρα θα λυθεί το θέμα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.