Προσδεθείτε. Ώρα για προσγείωση…

Αρις Νικολάκης12 Φεβρουαρίου 2022

Φυσικά, όσα δε φέρνει ο χρόνος, φέρνει η στιγμή. Απόσταγμα τη ζωής. Είναι δε, κατόρθωμα για τον ΠΑΟΚ – ως σύνολο προπονητών και παικτών -να φθάσει μέχρι εδώ. Συμπέρασμα από το αποτέλεσμα.

 Με παρονομαστή πάντως, το ελλιπές ρόστερ του. Κα δεν το καθιστούν ούτε κατ’ ελάχιστο πλήρες, οι φοβερές και τρομερές ανατροπές σε δυο ντέρμπι μέσα σε τρεις ημέρας από το ένα στο άλλο.

Και το έχουμε πει. Να το πούμε κι άλλη μία φορά. Συνυπεύθυνες για τις ελλείψεις του ρόστερ είναι η διοικητική κι η τεχνική του ηγεσία. 

Με πληρέστερο του υφιστάμενου ελλιπούς ρόστερ, ο ΠΑΟΚ δε θα είχε την διαφορά των εννέα βαθμών τουλάχιστον, με τον Ολυμπιακό. Μία υπόθεση επιχειρούμε. Και μεταξύ μας; Δε θεωρούμε, πως διαφωνούμε…

Παρεμπιπτόντως… Ναι, δε θα κουρασθούμε, να το γράφουμε . Το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι ελλιπές. Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Δίχως τούτο βέβαια, να τον εμποδίζει στιγμές, στιγμές να προκαλεί αγωνιστικές εκρήξεις με το κοκτέιλ… Ψυχής μετάλλου και ταλέντου ορισμένων παικτών του!

Αυτές οι στιγμές εκτοξεύουν στα ύψη των ενθουσιασμό των φίλων του «δικέφαλου». Όπως κι αυτές στο «Σπύρος Λούης». Τούς απογείωσαν. Κι ίπτανται στον έβδομο ουρανό. Αφήστε που προσγείωσαν ανώμαλα όσους έσπευσαν με το 1-0, να σκάψουν λάκκο για τον ΠΑΟΚ. Έπεσαν οι ίδιοι μέσα…

Άξιζαν αυτές τις απογειώσεις Κυριακή και Τετάρτη όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ. Τις δικαιούνταν. Προπονητές και παίκτες του, με την υποστήριξη της διοίκησης, μάζεψαν τα κομμάτια τους από πέρυσι. Κι εφέτος ξανά τραβούν την ανηφόρα… Νικηφόρα!

Να δέσουν όμως, σήμερα αύριο ξανά τις ζώνες τους. Είναι ώρα για προσγείωση. Η ανηφόρα συνεχίζεται. Με τρεις αγώνες σους οποίους ο ΠΑΟΚ καλείται, να δείξει τρία διαφορετικά πρόσωπα. Τούτο δε, επειδή είναι τρεις διαφορετικοί αγώνες. Άλλος με Ατρόμητο τη Κυριακή εντός έδρας. Άλλος εκτός έδρας με Μίντιλαντ την Πέμπτη κι άλλος με Άρη την άλλη Κυριακή…

Έχουν φθάσει το γάλα κοντά στα χείλη από την καρδάρα. Θα είναι κρίμα κι άδικο, να την αναποδογυρίσουν. Και να το χύσουν!

Δεν βρίσκεται ακόμη σε ένα ασφαλές επίπεδο αγωνιστικής ισορροπίας ο ΠΑΟΚ. Στα πρώτα ημίχρονα και με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και με την ΑΕΚ στο «Σπύρος Λούης» ήταν οφθαλμοφανής η αγωνιστική του ισορροπία. Κι ήλθαν οι διορθωτικές αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου, για να πατήσει καλύτερα. Και να φθάσει ο Κυπελλούχος με επικές ανατροπές στις εκπληκτικές νίκες.

Ως εκ τούτου οι φίλοι του «δικέφαλου» ναι μεν, ευτυχούν αλλά… Δεν παύουν, να ανησυχούν, δε. Η ομάδα τους είναι ακόμη στιγμές, στιγμές!

Δίχως τούτο, να στερεί από προπονητές και παίκτες της τις δάφνες των μέχρι σήμερα κατορθωμάτων τους επειδή περί κατορθωμάτων πρόκειται. Ιδιαίτερα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής ανέλαβε τις ευθύνες για τα λάθη του. Με κορυφαίο την εκτίμηση για την παραγόμενη ισχύ του υφιστάμενου ρόστερ. Ψάχθηκε κι έψαξε. Το πάλεψε κόντρα σε άκρως αντίξοες συνθήκες. Και χάρη στις στιγμές, στιγμές της ομάδας του… Στις εκρηκτικές με το …κοκτέιλ: Ψυχής, μετάλλου και ταλέντου ορισμένων παικτών απογείωσε τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία των φίλων το «δικέφαλου»!

Μαζί τους ίπταται κι ο ΠΑΟΚ ως ομάδα αλλά… Επιμένουμε: Είναι ώρα, ξανά για προσγείωση! Προσδεθείτε..

ΥΓ : Ζητούμε ταπεινά συγνώμη. Λαθέψαμε χθες, αναφέροντας τον Γιασμίν Κούρτιτς ως Κροάτη. Σλοβένος ήταν κι είναι ο «Gunman» του ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.