Προς πορεία αποσχίσεων Πολιτείων οι ΗΠΑ;

Αλέξανδρος Τσίγγος14 Δεκεμβρίου 2020

Ενώ στον διεθνή και τοπικό τύπο, όλα μοιάζουν «όλα να πηγαίνουν καλά» στην Αμερική η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Η συζήτηση για την πιθανότητα ενός Εμφύλιου η γενικευμένης ανυπακοής από τις Πολιτείες που πρόσκεινται στον πρόεδρο Τράμπ η τα νομοθετικά τους σώματα ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους (όπως για παράδειγμα στις πολιτείες της Τζόρτζια και Πενσυλβάνια η Νεβάδας), στην περίπτωση που ο Biden στις 21 Ιανουαρίου ορκιστεί πρόεδρος, είναι θέμα και τα αριστερά και τα δεξιά Μέσα Ενημέρωσης.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να συζητήσει την προσφυγή του Τέξας ενάντια στις Πολιτείες του Ουσκόνσιν, Πελσυμβάνιας, Μίτσιγκαν και Τζιόρτζια, για αντισυνταγματικότητα των αλλαγών που επέφεραν στους εκλογικούς νόμους, αντί να ηρεμίσει τα πνεύματα το αντίθετο τα έχει οδηγήσει στα άκρα.

Το ότι η δικαιοσύνη έκλεισε τις πόρτες της σε όλες τις προσφυγές που έχουν γίνει είτε από το νομικό τμήμα του προέδρου Trump, είτε άλλων οργανισμών, χωρίς να μπει στην ουσία, δηλώνοντας είτε αναρμοδιότητα, είτε ότι είναι αργά για τέτοιες προσφυγές, χειροτέρευσε τα πράγματα.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι κανένα δικαστήριο από όσα έγιναν, δεν προχώρησε σε ακρόαση καμιάς αγωγής η προσφυγής.

Τις απέρριψαν μη θέλοντας να κρατήσουν την καυτή πατάτα του αν έγινε η όχι νοθεία. Αυτό έχει προκαλέσει την μήνιν των εβδομηνταπέντε (75) εκατομμυρίων ψηφοφόρων του προέδρου Trump.

Την ίδια στιγμή το 70% των Αμερικανών πολιτών συμφωνούν ότι είναι θεμιτό για τον πρόεδρο Trump, η προσφυγή του στην δικαιοσύνη εφόσον θεωρεί ότι έχει γίνει νοθεία στις εκλογές.

Το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ προσπάθησε μέχρι στιγμής και κατάφερε να κλείσει του Δικαστικούς δρόμους αλλά αυτό ανοίγει μάλλον το κουτί της Πανδώρας.

Στο Τέξας ο μαύρος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Allen West, ζήτησε οι 20 Πολιτείες που συμπαρατάχθηκαν με το Τέξας, στην προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο να σχηματίσουν Νέα Ένωση Πολιτειών!!

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος στην τοπική Γερουσία, Kyle Biedermann, θα κατεθέσει νομοσχέδιο για την απόσχιση της Πολιτείας από τις ΗΠΑ.

Το Τέξας ήταν εκείνο που η απόσχιση του το 1861, οδήγησε στον Αμερικανικό Εμφύλιο του 1861 - 1865, την εποχή εκείνη αντιτιθέμενο στην κατάργηση της δουλείας των μαύρων. Είναι εντυπωσιακό που σήμερα, μαύροι και λευκοί της Πολιτείας συντάσσονται σε μια νέα απόσχιση!!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.