Εθνική Ελλάδας: Η προπόνηση στο ΟΑΚΑ - Οι απόντες και η κατάσταση των Ισπανών

Δημήτρης Καλαϊτζής10 Νοεμβρίου 2021

Με προπόνηση στο ΟΑΚΑ ολοκλήρωσε η Ισπανία την προετοιμασία της για το αυριανό (11/11, 21.45) παιχνίδι με την Ελλάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ 2022. 

Ο Λουίς Ενρίκε δεν υπολογίζει για την αναμέτρηση με την γαλανόλευκη τους Πέδρι, Φεράν Τόρες, Τιάγκο και Ογιαρθάμπαλ. Αντίθετα, στη διάθεσή του τίθεται ο Καρβαχάλ.

Αναλυτικά η αποστολή των Ιβήρων: Ντε Χέα, Ουνάι Σιμόν, Ρόμπερτ Σάντσεθ, Αθπιλικουέτα, Καρβαχάλ, Λαπόρτ, Έρικ Γκαρσία, Πάου Τόρες, Ινίγκο Μαρτίνες, Τζόρντι Άλμπα, Χοσέ Γκαγιά, Μπουσκέτς, Ρόδρι, Γκάβι, Κάρλος Σολέρ, Κόκε, Μίκελ Μερίνο, Σαράμπια, Γέρεμι Πίνο, Μοράτα, Ροντρίγκο Μορένο, Φορνάλς, Ντάνι Όλμο, Ανσού Φάτι, Μπραχίμ Ντίας.

Ενρίκε: «Η Ελλάδα έχει βελτιωθεί»

Με τα καλύτερα λόγια την Ελλάδα μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Λουίς Ενρίκε.

«Σχετικά με το πρώτο παιχνίδι, η Ελλάδα έχει αλλάξει διάταξη και τώρα παίζει πιο επιθετικά. Περιμένω μια ελληνική ομάδα με μεγάλο κίνητρο, μπροστά στον κόσμο της. Δεν θα είναι εύκολο για εμάς. Ξέρουν τί πρέπει να κάνουν όταν έχουν τη μπάλα στα πόδια. Είναι μια ομάδα οργανωμένη, όπως ήταν και προτού αλλάξει σύστημα. Αφού άλλαξαν διάταξη, παίζουν πολύ καλά. Πρέπει να τους πιέσουμε καλά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ. Έχουμε τους τρόπους να το κάνουμε. 

Η Ελλάδα έχει βελτιωθεί και επιπλέον έχει πιθανότητες να προκριθεί. Βλέποντας τις προπονήσεις της δικής μου ομάδα, είμαι πολύ αισιόδοξος. Οι παίκτες έχουν ρυθμό, ποιότητα και πίστη. Είμαι τυχερός που είμαι προπονητής της Ισπανίας. Είμαι ήρεμος. 

Η Ισπανία είναι υποχρεωμένη να νικά σε κάθε αγώνα, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς. Πάντα υπάρχει πίεση, δεν υπάρχει παιχνίδι στο οποίο δεν υπάρχει πίεση για νίκη. Υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι για εμάς, αυτό με την Ελλάδα στην Αθήνα. Τίποτα άλλο. Δεν πρόκειται να κάνουμε λάθος με το να σκεφτόμαστε τα άλλα παιχνίδια.

Ο Λουίς Ενρίκε γεννήθηκε με πίεση. Από τα 18 μου που έκανα ντεμπούτο. Αφού είδα την ομάδα μου στην προπόνηση, μου βγάζει την ηρεμία ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτή η ομάδα έδειχνε πάντα ότι με την πίεση αποδίδει.

Δεν με απασχολεί τι θα συμβεί στο άλλο παιχνίδι, διότι εμείς εξαρτώμαστε από εμάς τους ίδιους. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε στο δικό μας παιχνίδι, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.