Πρόκριση μόνο με… «Ταν η επί τας»!

Αρις Νικολάκης17 Μαρτίου 2022

Να κάνουν τον σταυρό τους στον ΠΑΟΚ. Συμπληρώνουν ενδεκάδα απόψε στη «μητέρα των μαχών», τη ρεβάνς με τη Γάνδη! Το ένα κακό μετά το άλλο καρφώνουν πισώπλατα τον «δικέφαλο» μετά τη νίκη στον πρώτο αγώνα με την βελγική ομάδα. Σα να τον μάτιασαν, είναι…

Κι από την άλλη ακούμε τον Ραζβάν Λουτσέσκου, να επιμένει: «Έχουμε ρόστερ το οποίο μπορεί, να δώσει λύσεις»! Λύσεις στα προβλήματα με Κούρτιτς, Αν. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί και Μιχαηλίδη; Βάλτε και το τελευταίο κρούσμα Κορωνοϊού... Λύσεις με πέντε σοβαρές απουσίες από το υφιστάμενο ρόστερ του; Ακούνε κι οι φίλοι του «δικέφαλου» και κι αυτοί κάνουν τον σταυρό τους!

Για να καταλήξουμε στην απορία περί του Ραζβάν Λουτσέσκου; Τρελός η παλικάρι που τα λέει αυτά;

Εμείς λέμε και τα δυο. Κι (ωραίος…) τρελός και παλικάρι! Τούτο δε, επειδή μόνο με αυτές τις αρετές… Ναι, ναι αρετές επί του προκειμένου… Μόνο με αυτές λοιπόν, ως ομάδα ο λαβωμένος από τις απουσίες ΠΑΟΚ – ακόμη και με την γκαντεμιά αγκαζέ, κατά πως λέγαμε προχθές - έχει προοπτικές πρόκρισης!

Κι ορθά διαχειρίζεται την κατάσταση με (ωραία…) τρέλα και παλικαριά ο Ρουμάνος προπονητής...

Πιάσαμε επίσης, και ξεχωρίσαμε μία ακόμη σημαντική αναφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου. «…Έχουμε παίκτες τους οποίους τώρα, που τους χρειαζόμαστε, θα βοηθήσουν». Σαφέστατο μήνυμα με αποδέκτες εκείνους (τους παίκτες…) οι οποίοι έχουν την ευκαιρία της ζωής τους απόψε από το ανάθεμα της κερκίδας, να φθάσουν στο ωσαννά!

Καλά όλα αυτά, πάντως. Είναι φως ελπίδα στο σκοτάδι της απελπισίας με τόση – πρωτοφανή, παρακαλούμε - ατυχία. Καλά όλα αυτά αλλά… Τύχη θέλει ο ΠΑΟΚ. Θα λέγαμε και το λέμε: να βάλει ο Θεός το χέρι Του. Λέγεται δε, πως «Η τύχη είναι το ψευδώνυμο του Θεού όταν δεν θέλει να βάλει την υπογραφή Του»…

Πέρα όμως, από ψυχικές και φυσικές δυνάμεις ο ΠΑΟΚ καλείται, να αντιμετωπίσει και πνευματικά στη ρεβάνς, τη Γάνδη. Η βελγική ομάδα απέδειξε στον πρώτο αγώνα πως ειδικεύεται στα mind games. Παίζοντας με το μυαλό του Κούρτιτς και του Α. Ζίβκοβιτς… Τους εκνεύρισε. Είδαν κίτρινες τότε. Δεν παίζουν τώρα! Είναι ψαγμένη ομάδα η Γάνδη.

Δεν το λέμε εμείς. Το λέει – κι έχει σημασία που το λέει αυτός – κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου: «…Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Έχει κορυφαίου επιπέδου προπονητικό επιτελείο»!

Να σας πούμε και κάτι ακόμη; Μετά από όλα αυτά… Εάν κι ο ΠΑΟΚ ακολουθήσει απόψε το «δόγμα Σαββίδη», ήτοι «η ταν ή επί τας»… Θα έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση...

ΥΓ 1 : Η παραγωγή «Τα χρόνια της αθωότητας» είχε στην διάθεση της τον χαρισματικό Σταύρο Πετρακόπουλο. Τη μνημειώδη … Εγκυκλοπαίδεια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν την ξεφύλλισε καν!

ΥΓ 2: Αποδώσαμε φυσικά, εύσημα για τη λογοτεχνική προσέγγιση της «χρυσής εποχής» του ΠΑΟΚ από την παραγωγή «Τα χρόνια της αθωότητας». Για την ιστορική βέβαια, δε χωρά κουβέντα περί προσέγγισης. Όταν δεν έχεις φάει ψωμί κι αλάτι στην Τούμπα… Όταν δεν έχεις αναπνεύσει τον αέρα εκείνης της εποχής… Όταν δεν ήσουν κι εσύ εκεί ενώ γραφόταν η ιστορία… Δεν την έχεις την προσέγγιση!

ΥΓ 3: Κι επιμένουμε. Μοναδικό μονοπάτι, για να άγγιζε αυτή η παραγωγή τα εσώψυχα των ΠΑΟΚτσήδων, είναι κυρίως, η ψυχή του Δημήτρη Μπούζα. Την αγνόησε!

ΥΓ 4: Όπως αγνόησε και τις ψυχές εξαιρετικών συναδέλφων οι οποίοι έζησαν σιμά τα γεγονότα εκείνης της εποχής. Εμείς – τιμή μας και χαρά μας - τούς βρήκαμε τότε, εκεί. Τους αναφέρουμε πάντα με σεβασμό…

ΥΓ 5: Να μη λησμονήσουμε τα εύσημα στην ΕΡΤ 3 για την εξαιρετική δουλειά στο (κι αθλητικό…) πρόγραμμα της!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.