Με ανατροπή η Σίτι, χαλαρά η Ρεάλ - Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Πέτρος Χαριζακλής14 Απριλίου 2021

Με ανατροπή και δεύτερη νίκη επί της Ντόρτμουντ, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε με 2-1 στη Γερμανία και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί. Στο «Ανφιλντ» Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία, με την ομάδα της Μαδρίτης απλά να σφραγίζει την συμμετοχή της στους «4», όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι.

Η Ντόρτμουντ το πάλεψε για ένα ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο η Σίτι το γύρισε τούμπα. Στο 15ο λεπτό η γερμανική ομάδα πήρε σκορ πρόκρισης από νωρίς. Ο Χάαλαντ γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον 17χρονο Μπέλιγχαμ μέσα στην περιοχή και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για την Σίτι. Ο Ντε Μπρόινε έκλεψε την μπάλα από τον Μορέι και σημάδευσε το οριζόντιο δοκάρι του Χιτς με σουτ στα όρια της περιοχής.

Στο 54’ η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε πέναλτι για χέρι του Τσαν μέσα από την περιοχή, έπειτα από σέντρα του Φόντεν. Ο Μαχρέζ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Χιτς έπεσε σωστά, αλλά ο Αλγερινός έγραψε το 1-1, σκορ πρόκρισης για τους Πολίτες.

Τελικά στο 75ο λεπτό, η Σίτι «κλείδωσε» την πρόκριση. Ο Φόντεν έκανε το σουτ από μακριά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Ντόρτμουντ (Τέρζιτς): Χιτς, Μορέι (81' Τίγκες), Ακαντζί, Χούμελς, Γκερέιρο – Εμρέ Τσαν, Νταχούντ (76' Αζάρ), Μπέλιγκχαμ (81' Μπέλινγκχαμ), Ρόις, Χάαλαντ, Κναουφ (68' Ρέινα)

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Γκιουντογάν, Φόντεν, Μαχρέζ (88' Στέρλινγκ), Μπ. Σίλβα


Ευκαιρίες και οι δύο, πρόκριση η Ρεάλ

Στην Αγγλία Λίβερπουλ και Ρεάλ μοιράστηκαν τις εντυπώσεις, όμως η πρόκριση πήγε στην ισπανική ομάδα.

Πολύ δυνατά μπήκε η Λίβερπουλ. Μόλις στο 3ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλάχ.


Στο 11' η ομάδα του Κλοπ είχε κι άλλη ευκαιρία. Ο Μίλνερ έπιασε ένα πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής αναγκάζοντας τον Κουρτουά σε νέα εξαιρετική επέμβαση. Εννέα λεπτά αργότερα η Ρεάλ απάντησε. Ο Μπενζεμά μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Άλισον.

Νέα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ έχασε η Λίβερπουλ στο 42ο λεπτό. Ο Βαινάλντουμ βρέθηκε σε καλή θέση από το ύψος του πέναλτι αλλά ήταν άστοχος.

Με το καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο (46') απείλησε εκ νέου. Ο Φιρμίνιο έκανε την προσπάθεια αλλά ο Κουρτουά και πάλι έδιωξε τη μπάλα και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 66' η Ρεάλ είχε διπλή ευκαιρία για την Ρεάλ να ανοίξει το σκορ. Ο Άλισον βγήκε και έκοψε το πλασέ του Βινίσιους ενώ εν συνεχεία πρόλαβε και τον Μπενζεμά.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Φίλιπς, Καμπάκ (59’ Αλκάνταρα), Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Μίλνερ (59’ Ζότα), Σαλάχ, Μανέ (81’ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο (81’ Σακίρι)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Μεντί, Βαλβέρδε, Νάτσο, Μιλιτάο, Κρόος (72’ Οντριοθόλα), Κασεμίρο, Μόντριτς, Βινίσιους (72’ Ροντρίγκο), Ασένσιο (82’ Ίσκο), Μπενζεμά


Στα ημιτελικά:

Παρί σεν Ζερμέν-Μαν.Σίτι

Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.