Πρόκληση για…μάγκικη διαχείριση

Γιώργος Καστάνης23 Αυγούστου 2020

Την φόρμουλα της επιτυχίας, στο πρώτο και πιο σημαντικό ματς της νέας σεζόν ψάχνει ο ΠΑΟΚ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έρχεται με αρκετές απουσίες και «αχαρτογράφητες» τις διαθέσεις της τεχνικής του ηγεσίας, αναφορικά με τους παίκτες που προτίθεται να παρατάξει.

Βλέπετε η προετοιμασία της Μπεσίκτας ξεκίνησε με καθυστέρηση, αποχώρησαν αρκετοί έμπειροι και ικανοί παίκτες, αποκτήθηκε ως δανεικός ο Μενσά (ήταν στο στόχαστρο και του ΠΑΟΚ παλαιότερα), φιλικά παιχνίδια δεν έδωσε και κατά συνέπεια δεν υπήρξε η δυνατότητα στους εκπροσώπους του Δικεφάλου να την παρακολουθήσουν αγωνιζόμενη, προκειμένου και ο Φερέιρα να βγάλει τα οριστικά του συμπεράσματα για τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που εμφανίζει.

Είναι μία πρόκληση για… μάγκικη διαχείριση, απέναντι στην «άγνωστη» Μπεσίκτας. Τρία είναι τα βασικά σημεία -«κλειδιά» στα οποία έχουν εστιάσει ο Αμπέλ Φερέιρα και οι συνεργάτες του: Τα γκολ που πρέπει να πετύχει η ομάδα για να κερδίσει, η διατήρηση του μηδέν παθητικού στην άμυνα και η «έξυπνη» διαχείριση του αγώνα, που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες από όλες τις απόψεις.

Ο Φερέιρα δείχνει πως έχει αποφασίσει στην εφαρμογή μίας διάταξης με τρείς παίκτες σταθερούς στην άμυνα, περισσότερους στον χώρο της μεσαίας γραμμής, που είναι απαραίτητοι για να αποκτήσει η ομάδα την κατοχή της μπάλας και να δημιουργήσει ευκαιρίες προς την αντίπαλη εστία. Και φυσικά, ζητά το γκολ, γιατί αυτό είναι η ουσία του ποδοσφαίρου. Αν δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις.

Οι παίκτες γνωρίζουν την κρισιμότητα του αγώνα και ξέρουν πως από την δική τους απόδοση, θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η αποτελεσματικότητα στο παιχνίδι. Ο Φερέιρα ζήτησε προσοχή, κατοχή της μπάλας, να διατηρηθεί το μηδέν στην άμυνα και να έρθουν τα γκολ. Ολος ο ΠΑΟΚ έχει πέσει με τα μούτρα στην δουλειά για αυτό το παιχνίδι και έχει εστιάσει στην αντιμετώπιση της Μπεσίκτας, η οποία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έρχεται στη Θεσσαλονίκη με στόχο την πρόκριση.

Είναι ένα ματς νοκ άουτ, όλα μπορούν να συμβούν, αλλά το ζητούμενο είναι να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει προβάδισμα στο σκορ, να διαχειριστεί την κατάσταση και στο τέλος να προκριθεί για να «καρπωθεί» τα οφέλη της πρώτης επιτυχίας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.