Προκάλεσε την ίδια... θλίψη με ΑΕΚ και Αρη, ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ ήταν το... πρώτο ματς

Δημήτρης Κανελλάκης05 Αυγούστου 2021

Ο ΠΑΟΚ προκάλεσε την ίδια ακριβώς... θλίψη με αυτή του είχαν προκαλέσει την προηγούμενη εβδομάδα ΑΕΚ και Αρης.

Ευτυχώς που για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν το... πρώτο παιχνίδι και όχι η ρεβάνς. Ευτυχώς που έχει την ευκαιρία να διορθώσει αυτή την σούπερ απογοητευτική εικόνα του Δουβλίνου και να προκριθεί. Ευτυχώς που δεν... τρίτωσε το κακό.

Βέβαια, για να μην τριτώσει οριστικά και αμετάκλητα, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει, ακόμη και απέναντι σε μια ομάδα που αποτελείται από ημιεπαγγελματίες να δείξει στην Τούμπα πράγματα τα οποία δεν έδειξε προχθές στην Ιρλανδία.

Ήταν ιδιαιτέρως προβληματική η εμφάνισή του στο πρώτο ματς με την Μποέμιανς. Προσωπικά, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ ολοφάνερα μάς έδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι στερείται ποιότητας.

Σε ό,τι με αφορά, έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές στο συγκεκριμένο θέμα την τελευταία διετία, διότι πρόκειται για μια εξόφθαλμη αδυναμία, η οποία προκαλεί σημαντικές δυσλειτουργίες και λειτουργεί σε αρκετές περιπτώσεις ως ανασταλτικός παράγοντας για τον ΠΑΟΚ.

Θα μπορούσε να πει, βέβαια, κάποιος ότι «μα χρειάζεται περισσότερη ποιότητα ο ΠΑΟΚ για να αποκλείσει την Μποέμιανς;». Η απάντηση είναι «θεωρητικά, όχι»

Παρόλα αυτά, η έλλειψη προσωπικότητας, τα κενά σε συγκεκριμένες θέσεις, η έλλειψη ετοιμότητας, είναι ζητήματα τα οποία βάζουν εμπόδια σοβαρά για τον ΠΑΟΚ, ακόμη και κόντρα σε τόσο αδύναμες ομάδες όπως η ιρλανδική.

Θέλω να πιστεύω ότι θα βρει τον τρόπο να απλοποιήσει τα πράγματα και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό στη ρεβάνς, να προκριθεί, εντέλει, εύκολα.

Αυτό, όμως, ακόμη κι αν τελικά το δούμε να συμβαίνει, δεν σημαίνει ότι θα πάψει να υπάρχει το έλλειμμα στην ποιότητα, ούτε ότι θα μπορέσει κάποιος να κατανοήσει πώς γίνεται και ο ΠΑΟΚ δεν έχει αθλητικό διευθυντή, ή μια σταθερή πολιτική στο θέμα των μεταγραφών, της αξιολόγησης των παικτών και του τρόπου παιχνιδιού της ομάδας.

Πράγματα, δηλαδή, τα οποία είναι αυτονόητα για κάθε σοβαρό ποδοσφαιρικό κλαμπ, για κάθε ομάδα που θέλει να διατηρείται στο επίπεδο εκείνο που θα της επιτρέπει να διεκδικεί και να κατακτά εγχώριους τίτλους, αλλά και να μπορεί να βρίσκεται, έστω, στην τελευταία ευρωπαϊκή διοργάνωση...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.