Προειδοποίηση από τις ΗΠΑ: Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία θα προκαλούσε φρικτές μάχες

Metrosport Team29 Ιανουαρίου 2022

Για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία μίλησε Αμερικανός στρατηγός, ο οποίος και προειδοποίησε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν… φρικιαστικό.

Ο στρατηγός περιέγραψε τη συγκέντρωση 100.000 ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας ως τη μεγαλύτερη που έχει συμβεί από τον Ψυχρό Πόλεμο και μετά χρησιμοποιώντας μελανά χρώματα για να περιγράψει μία πιθανή εισβολή την ίδια στιγμή που ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν λέει ότι η σύγκρουση μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση της διπλωματίας.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο την Παρασκευή, ο στρατηγός Μάρκ Μίλεϊ – ανώτερος στρατιωτικός αξιωματικός του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν – προειδοποίησε ότι ο όγκος των ρωσικών δυνάμεων που έχει συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Ουκρανία υποδεικνύει ότι μια επίθεση θα είχε σοβαρότατες συνέπειες.

Φρικτές και τρομερές μάχες θα φέρει η επίθεση στην Ουκρανία

«Αν όλη αυτή (η δύναμη) εξαπελύετο εναντίον της Ουκρανία, οι συνέπειες θα ήταν σοβαρές, πολύ σοβαρές και θα υπήρχε σημαντικός αριθμός απωλειών», είπε ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου, σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC. 

Οι μάχες σε πυκνές αστικές περιοχές θα ήταν «φρικτές, θα ήταν τρομερές», πρόσθεσε ο στρατηγός Μίλει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.