Πρόεδρος Βενζινοπωλών: «Κάποιοι δυσκολεύονται να επιβιώσουν»

Metrosport Team22 Απριλίου 2020

Είναι αρκετά μεγάλη η πτώση στα καύσιμα λόγω της μη κίνησης των μέσων εξαιτίας του κορωνοϊού. Ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών, Κιουρτζής Θέμης μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή στη «Σέντρα» και υποστήριξε ότι οι φόροι καθορίζουν τις τιμές, τόνισε ότι πλήττεται ο κλάδος τους και σημείωσε ότι είναι ευκαιρία για όσους μπορούν να αποθηκεύσουν πετρέλαιο καθώς τέτοιες τιμές δύσκολα θα ξαναβρεθούν. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πτώση της τιμή των καυσίμων: «Υπάρχει μεγάλη αναστάτωση. Η πτώση αυτή ακολουθεί την διεθνή αγορά. Δεν κινούνται τα μέσα παγκόσμια. Έχουμε σοβαρές μειώσεις στις τιμές των καυσίμων. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στην αγορά. Έχουμε μια πτώση πολύ μεγάλη, της τάξης του 70%. Με αυτά τα νούμερα πρέπει να έχουν αντοχές τα πρατήρια για να συνεχίσουν. Πολλοί οικογενειάρχες δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Κάποιοι σίγουρα σε αυτές τις καταστάσεις δεν αντέχουν. Κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι χάνουν. Εμείς χάνουμε».

Για την τιμή του πετρελαίου: «Το πετρέλαιο έπεσε περισσότερο από τη βενζίνη. Είναι πολύ καλή στιγμή για να αποθηκεύσουν για του χρόνου. Τέτοιες τιμές είναι απίθανο να έχουμε ξανά. Αυτό είναι κάτι που μας εξυπηρετεί σήμερα αλλά τον Οκτώβριο θα το βρούμε μπροστά μας. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία στη δουλειά.Το πετρέλαιο είχε 1040 το χιλιόλιτρο και τώρα είναι 730. Είναι 310 ευρώ το χιλιόλιτρο κάτω.

Τέλος, σημείωσε: «Η τιμή του καυσίμου έχει πάρει στα 18 λεπτά. Το υπόλοιπο είναι φόροι και ορίζουν την τιμή. Υπάρχει εμπόριο φόρων. Ειδικά η αμόλυβδη βενζίνη που έχει 85 λεπτά φόρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.