Πρόεδρος συλλόγου συνδρόμου Down: «Η ανάγκη για αίμα είναι τεράστια - Ευχαριστούμε τον Μακεδονικό»

Metrosport Team31 Μαρτίου 2022

Ο Σταύρος Τσιφλίκης, πρόεδρος του συλλόγου συνδρόμου Down, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο στις εγκαταστάσεις του Μακεδονικού.

«Η ανάγκη για αίμα εδώ και καιρό είναι τεράστια και συνεχής όλο τον χρόνο. Κάποτε ήταν μόνο το καλοκαίρι, αλλά λόγω κορωνοίού πλέον είναι πιο μικρή η συμμετοχή από εθελοντές. Συμμετέχουμε και εμείς σε αυτή την ωραία κίνηση και ευχαριστούμε τον Μακεδονικό που δίνει τους χώρους του. Πρέπει να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι και τίποτα τα δέκα λεπτά που θα ξοδέψουμε και θα χαρίσουμε ζωή» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είναι συγκινητική η συμμετοχή του κόσμου σε όποια εκδήλωση κάνουμε ως σύλλογος συνδρόμου Down. Ο Έλληνας είναι ευαισθητοποιημένος. Εμείς θέλουμε να ζούμε ανάμεσα στον κόσμο χωρίς να νιώθουμε διαφορετικοί. Έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες από την Πολιτεία, αλλά έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα ακόμη. Για παράδειγμα, πρόσφατα ήρθε μία καταγγελία ότι γονείς έχουν συσπειρωθεί σε σχολείο, γιατί έχουν κάποια στερεότυπα, απέναντι σε ένα παιδί γιατί θεωρούν ότι είναι επιθετικό και μπορεί να βλάψει τα παιδιά τους. Τέτοια πράγματα σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν ξεπεραστεί. Η αναπηρία θα πρέπει να μπει ως μάθημα στην εκπαίδευση, να υπάρξει ενημέρωση.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.