Προχωρώντας... «επιφυλακτικά» και τζογάροντας κατά περίσταση

Δημήτρης Μπούζας19 Ιουνίου 2022

Τελικά ξεκαθαρίζει το θέμα του νεαρού γκολκίπερ Κοτάρσκι, στο ταλέντο του οποίου ποντάρει έστω και με ρίσκο ο Μπότο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως σε νεαρή ηλικία ο Μπότο είχε επιλέξει για την Μπενφίκα τρεις τερματοφύλακες, εκ των οποίων ο ένας (Ομπλακ) παίζει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο δεύτερος (Έντερσον) παίζει στη Μάντσεστερ Σίτι και ο τρίτος (Βλαχοδήμος) παίζει στην Μπενφίκα.

Σαφέστατα και δεν είχαμε κάποια σημαντική διαφοροποίηση στην εικόνα που έχουμε σχηματίσει για την μέχρι στιγμής μεταγραφική δραστηριότητα. Ωστόσο στο θόλο και ρευστό σκηνικό άρχισε να διαφαίνεται σχεδόν καθαρά τόσο η πρόθεση όσο και ο τρόπος με τον οποίο κινούνται οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι. Με την πάροδο του χρόνου αποτυπώθηκε μια εικόνα και σχηματίστηκε μια πρώτη άποψη που θα την χαρακτηρίζαμε πως δεν απέχει από την πραγματικότητα. 

Βλέπουμε στις περισσότερες περιπτώσεις (γιατί έχουμε και κάποιες ελάχιστες βέβαια εξαιρέσεις) με σχετική ευκρίνεια μια πολύ συντηρητική συμπεριφορά, η οποία συνοδεύεται – και αυτό ίσως είναι και πολύ σημαντικό – από την έλλειψη φιλόδοξων προσδοκιών, με την απουσία στόχων από το πάνω ράφι. Οι ανανεώσεις σε μερικές περιπτώσεις προκαλούν περιέργεια (όπως αυτές του 38χρονου Βαλμπουενά και του 38χρονου Αβράαμ) και προβάλλονται περισσότερο από τους όποιους στόχους και τις όποιες ανάγκες υπάρχουν. 

Μπορεί να πει κανείς πως οι υπεύθυνοι των μεταγραφών κινούνται εκτός από συντηρητικά και επιφυλακτικά, σε μερικές δε των περιπτώσεων και τζογάροντας. Αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι ακολουθούν και πάλι την «πεπατημένη» της τελευταίας στιγμής και την γνωστή συνήθεια του τζόγου στο παρά πέντε. 

Οι προγραμματισμένες κινήσεις πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν οδηγούν σε σοβαρά αποτελέσματα. Χρόνος υπάρχει θα μου πείτε. Ναι, αυτό το λέγαμε όμως και πριν από καιρό. Χρειάζεται λοιπόν αυτό το τελευταίο να το υπενθυμίσουμε σε κάποιους που δεν φρόντισαν να τον εκμεταλλευτούν μέχρι τώρα.

Ξεκινώντας από τον πρωταθλητή, δειλά – δειλά άφησε δύο ονόματα για νέες προσθήκες και το υπόλοιπο της επικαιρότητας για τα οπαδικά του Μέσα Ενημέρωσης αφιερώθηκε στο μέγα γεγονός της ανανέωσης του διδύμου Βαλμπουενά – Αβράαμ Παπαδόπουλου. 

Πέραν αυτού υπήρξε μια αναφορά δικαιολογημένη απόλυτα βέβαια γα την αντίστοιχη ανανέωση του Ελ Αραμπί και στο περιθώριο μια συνέντευξη του Μαρτίνς για το τι βρήκε από την πρώτη μερα που ήρθε στο λιμάνι. Είχαμε επίσης ανανέωση κι επαναφορά του σεναρίου που διακινείται, με την πρόθεση του απογοητευμένου προέδρου να εγκαταλείψει το λιμάνι, λόγω της δυσαρέσκειας προς το πρόσωπο του, που εκδηλώνεται τώρα τελευταία από τους «επιστήμονες».

Περνώντας στον ΠΑΟΚ, μπορούμε να πούμε πως ο Μπότο εξακολουθεί να απολαμβάνει στήριξη κι εμπιστοσύνη από το σύνολο των ΠΑΟΚτσήδων. Κι αυτό γιατί του αναγνωρίζουν την προσπάθεια, αλλά και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, τα οποία βέβαια δεν φτάνουν για να καλυφθούν τα κενά και για να εκπληρωθούν στο ακέραιο οι υποσχέσεις και οι ανάγκες που υπάρχουν. 

Τσιμουδιά για το μέγα σκάνδαλο του Κάργα. Οι λαλίστατοι αναλυτές (σιτιζόμενοι, ΠΑΟΚάρχες, αλλά και εθισμένοι στην συγκάλυψη ρεπόρτερ του δικέφαλου) δεν ενοχλήθηκαν στο παραμικρό. Δεν ασχολήθηκαν καν με το σοβαρό αυτό θέμα. Θα μου πείτε οι συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. 

Το χαλάκι μόνιμα θα υπάρχει. Αλλωστε κάποιος παλιός ΠΑΟΚτσής όταν τον ρώτησαν γιατί συνεχίζονται τα λάθη στον ΠΑΟΚ και δεν μαθαίνουν από αυτά τα λάθη όσοι τα κάνουν, είχε απαντήσει «μα πως να το κάνουν αφού δεν σταματούν να τα επαναλαμβάνουν». Ο Μπότο ασφαλώς και είναι έξω από το κύκλωμα. Πίσω από το θέμα Κάργα, άλλοι κρύβονται.

Σε ότι αφορά τον Άρη, με δυο λόγια θα μπορούσε να πει κανείς ότι την όλη υπόθεση έχει αναλάβει πάνω του ο Μπούργος. Οταν αυτή τη στιγμή φεύγουν παίκτες εξαιρετικής ποιότητας με κορυφαία περίπτωση τον Σάσα, δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτε άλλο, πέρα από έναν σχεδιασμό, την ευθύνη του οποίου έχει αναλάβει αποκλειστικά ο Αργεντίνος κόουτς. 

Μια και μιλήσαμε όμως για την έλλειψη μεγάλων ονομάτων, τολμούμε να αναφέρουμε πως ο Παναθηναϊκός άφησε να διαρρεύσει ότι προσεγγίζει παίκτη μεγάλης κλάσης: Είναι ο Αλγερινός Σλιμανί με 88 συμμετοχές και 41 γκολ στην εθνική ομάδα της χώρας του και βαρυσήμαντες παρουσίες σε υψηλού επιπέδου πρωταθλήματα.

ΥΓ: Στο μπάσκετ όπως φαίνεται δεν υπάρχει η τοξικότητα του ποδοσφαίρου. Στη χθεσινή ψηφοφορία στον ΕΣΑΚΕ, ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ του Άρη για την συμμετοχή του στην κατηγορία, τη στιγμή που κινδύνευε να μην πάρει την σχετική αδειοδότηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.