Προ των ευθυνών τους όλοι στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης02 Αυγούστου 2021

Για να λέμε την πάσα αλήθεια… «Δεν κόμισε και γλαύκας ες Αθήναις», ο Ιβάν Σαββίδης αναφερόμενος ουσιαστικά σε «ταν η επί τας» τού ΠΑΟΚ. Αυτό ήθελε... Αυτό θέλει κι αυτό θα θέλει από την ομάδα του ο κόσμος του Κυπελλούχου. Ζώντας για πολλές δεκαετίες αυτόν τον κόσμο και στις καλές και στις κακές του εποχές αυτό είναι το απόσταγμα της ζωής μας γι’ αυτόν. Να μάχεται ο ΠΑΟΚ για τη νίκη. Και να πέφτει είτε ηρωικά μαχόμενος, είτε κτυπημένος πισώπλατα. Δίχως να αποστρέφει το πρόσωπο του από το «μέτωπο» των μαχών.

Δεν είπε και κάτι καινούργιο ο Ιβάν Σαββίδης αγγίζοντας τα εσώψυχα της ομάδας του, ως συνόλου προπονητών, παικτών κι υπαλλήλων! Αυτός ήταν εξάλλου κι ο δικός του, ο προσωπικός εξ αρχής τρόπος προσέγγισης των στόχων του ΠΑΟΚ. Να μάχεται μέχρι εσχάτων… Και για να λέμε τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη ο ΠΑΟΚ ως ομάδα, ως σύνολο προπονητών και παικτών κυρίως, δεν ήταν συνεπής ανελλιπώς. Δεν ήταν συνεχής η προσέγγιση – κομματάκι δραματική αλλά άκρως ακριβής η αναφορά μας στους Λακεδαιμόνιους - στο «τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι». 

Δεν έπεφτε δηλαδή, πιστός στα προστάγματα και τού κόσμου του και τού (τα τελευταία χρόνια) ηγέτη του Ιβάν Σαββίδη! Ουκ ολίγες φορές απογοήτευε – ιδιαίτερα πέρυσι μετά την κατάκτηση πρόπερσι του νταμπλ – κι εξόργιζε τον κόσμο του με την απόδοση του. Αναφερόμαστε στον Ιβάν Σαββίδη κι ουχί σε άλλους προέδρους καθώς συγκριτικά αυτός έδωσε στον ΠΑΟΚ, στον Ενιαίο ΠΑΟΚ, όσα δεν έδωσαν όλοι οι άλλοι μαζί. Δίχως – και προς Θεού – να υποτιμούμε και να αδικούμε τους προέδρου οι οποίοι έδωσαν περισσότερα από όσα μπορούσαν στον ΠΑΟΚ. 

Αυτούς τους οποίους τιμά διαχρονικά ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Μίλησε λοιπόν, ο Ιβάν Σαββίδης. Κι έθεσε προς των ευθυνών όλους μα, όλους ανεξαιρέτως στην ΠΑΕ. Από την κορυφή της μέχρι τα νύχια της. Φυσικά έθεσε και τον ίδιο τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ναι μεν, τον στήριξε πάλι – όπως δεν έχει στηρίξει άλλον προπονητή του ΠΑΟΚ – και ζήτησε την απόλυτη συσπείρωση δίπλα του αλλά… Μιλώντας στον πρώτο πληθυντικό έθεσε τους πάντες στην ΠΑΕ – και τον ίδιον τον εαυτόν του βεβαίως, βεβαίως – υπεύθυνους κι υπόλογους απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ.

«Θα κερδίζουμε ή θα πεθαίνουμε προσπαθώντας να κερδίσουμε»!, τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης. Σαφέστατος… Κι οι ευθύνες του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι αυτή τη νέα φορά μεγαλύτερες από την παλαιά. Τούτο δε, επειδή ο Ιβάν Σαββίδης έκανε την υπέρβαση. Τον επέλεξε κι ας αυτός την είχε κάνει με ελαφρά πηδηματάκια. Κι ας είχε αφήσει τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο στα κρύα του λουτρού. Κι ας πλήρωσε ο ΠΑΟΚ – δίχως την απόλυτη ευθύνη του Ρουμάνου – ακριβά το γεγονός. Την υπέρβαση την έκανε ο Ιβάν Σαββίδης. 

Κι ο κόσμος του ΠΑΟΚ αγκάλιασε πάλι, τον πρωταθλητή και Κυπελλούχο προπονητή (ενώ είχε ήδη στην αγκαλιά του τον Κυπελλούχο Πάμπλο Γκαρσία) για δυο λόγους. Πρώτος η βαθιά του εμπιστοσύνη στον Ιβάν Σαββίδη. Και δεύτερος η βαθιά του πίστη πως αξίζει το ρίσκο αυτή η υπέρβαση καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου κέρδισε με τον ΠΑΟΚ το νταμπλ…

Έτσι τώρα είναι αμέριστη η στήριξη των φίλων του «δικέφαλου» στον Ρουμάνο προπονητή. Δίχως τούτο να αναιρεί φυσικά, τον πλατύ έλεγχο των πεπραγμένων του! Με λίγα λόγια; Ο Ιβάν Σαββίδης έθεσε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ όλους, μα όλους ανεξαιρέτως – και τον εαυτόν του, για να αντιληφθούν τη σοβαρότητα του λόγου του – ενώπιον των ευθυνών τους…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.