«Πριν τον κορωνοϊό οι Ρώσοι ήταν μεγάλο κομμάτι των πελατών μας, θα επηρεαστεί ο τουρισμός από τον πόλεμο»

Metrosport Team02 Μαρτίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος των ξενοδόχων της Χαλκιδικής, Γιάννης Λασπάς, και μίλησε για την τουριστική περίοδο και το πόσο αναμένεται να επηρεαστεί από τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τα προβλήματα που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία στην τουριστική περίοδο: «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας θα ερχόμασταν σε ένα καλύτερο σημείο, δεν είναι δεδομένο πως φτάναμε στα νούμερα του 2019. Ουκρανούς είχαμε πέρυσι στη Χαλκιδική, περίπου 50.000 ευρώ, Ρώσους δεν είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια λόγω βίζας και ότι δεν δεχόταν η Ελλάδα το ρωσικό εμβόλιο. Οι αφίξεις των Ρώσων στη Χαλκιδική τα προηγούμενα χρόνια ήταν περίπου 100.000-120.000 ενώ στην Ελλάδα γενικότερα περίπου στο 1.000.000. πριν τον κορωνοϊό, οι Ρώσοι ήταν μεγάλο κομμάτι των πελατών μας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Εμείς με την πανδημία πηγαίνουμε βήμα βήμα, η αγγλική αφορά κινείται περισσότερο από τις υπόλοιπες, πιστεύουμε πως θα υπάρχει πάγωμα των κρατήσεων λόγω του πολέμου. Είναι πολύ νωρίς, το ζητούμενο είναι να αποκλιμακωθεί η κρίση και να σταματήσει ο πόλεμος. Όλα εξαρτώνται και από την ενεργειακή κρίση που επηρεάζει την τουριστική περίοδο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.