Πρέπει να μιλήσουν οι παίκτες για τον ΠΑΟΚ, η προσωπικότητα θα κρίνει την πρόκριση

Κώστας Πετρωτός27 Απριλίου 2022

Προφανώς μετά από 50+ παιχνίδια που έχει δώσει ο ΠΑΟΚ στην σεζόν, φαντάζομαι δεν υπάρχει οπαδός της ομάδας που να μην γνωρίζει τι στυλ ποδοσφαίρου θα δει από τον Δικέφαλο απόψε στο Καραϊσκάκη. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει καταφέρει να περάσει το δικό του στυλ στην ομάδα και εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς την οργάνωση στον τρόπο που παίζει ο ΠΑΟΚ. Πρόκειται για ένα σύνολο με καλές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, που επιδιώκει πάντα να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και μέσα από καλό χτίσιμο παιχνιδιού να απειλεί και την εστία του αντιπάλου.

Αυτά είναι δεδομένα για τον ΠΑΟΚ και τα βλέπουμε, είτε έχει καλή απόδοση, είτε όχι, στα παιχνίδια του. Είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται μία ομάδα, ο μπούσουλας για να πορεύεται. Όπως, όμως, έχει αποδειχθεί, η καλή οργάνωση και το στυλ παιχνιδιού δεν αρκούν από μόνα τους για να δώσουν μεγάλες προκρίσεις και σπουδαία αποτελέσματα. Απαιτείται και η καλή ατομική απόδοση από πλευράς παικτών, να υπάρχουν εκείνοι που θα αναλάβουν ρόλο πρωταγωνιστή. 

Το είδαμε και στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Ο Πασχαλάκης, οι στόπερ και ο Λύρατζης την έκαναν μια χαρά την δουλειά τους ανασταλτικά, μπροστά όμως έλειπε το κάτι παραπάνω. Ο Αντρίγια έδειξε ότι το έχει στην μία μεγάλη ενέργειά του στο ματς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω, μία εμφάνιση όπως στην Κοπεγχάγη για παράδειγμα ή ένα τακουνάκι όπως πέρυσι με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Μπίσεσβαρ κουβαλούσε την μπάλα σωστά, αλλά δεν έκανε την μεγάλη τελική ενέργεια και τα ίδια ισχύουν και για τον Ακπομ στον ρόλο του. Προφανώς, ο φορ σε ένα τέτοιο ματς ψάχνει το γκολ σε μία-δύο φάσεις. Θα το πετύχει ο Αγγλος ή μήπως ήρθε η ώρα του Ολιβέιρα ή και του Μιτρίτσα, Ο Ρουμάνος έχει δείξει στοιχεία παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά σε συγκεκριμένες συνθήκες αγώνα, όμως,ακόμη του λείπει ένα ματς πραγματική σφραγίδα. Όπως λείπουν και τα μεγάλα γκολ τελευταία από τον Κούρτιτς. Ας μην αφήσει να πάει στράφι η γκολάρα που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ σε αυτό τον θεσμό.

Φυσικά και ο Ντόουγκλας μπορεί να βάλει σφραγίδα όπως το είχε κάνει κόντρα στην Γάνδη, στο Βέλγιο. Πρωταγωνιστές μπορεί να είναι και ο Λύρατζης ή ο Σίντκλεϊ. κ.α. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για έναν ημιτελικό που αυτό που θα κρίνει που θα γείρει η πλάστιγγα είναι η προσωπικότητα των παικτών. Και στον ΠΑΟΚ έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι μπορούν να καλύπτουν και το κενό του Βιεϊρίνια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.