«Πρέπει να κοιτάμε την προσωπική μας υγεινή και να είμαστε υπεύθυνοι»

Metrosport Team09 Μαρτίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ιταλικής ομάδας βόλεϊ Πάβικ, Κώστας Παπαδόπουλος, και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην γειτονική χώρα με τον κορωνοϊό.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Εχουν διακοπεί οι αγώνες, ήταν να γίνει η Α1 αλλά έγιναν κάποια παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και τώρα αποφάσισαν για αναβολή. Είμαστε στην τρίτη εβδομάδα της περιπέτειας, κάθε βράδυ βγαίνει μια ενημέρωση για το πόσοι νόσησαν και πόσοι πέθαιναν, έχει κλιμακωθεί πολύ η κατάσταση και υπάρχει μια σημαντική αύξηση, το νούμερο είναι πολύ μεγάλο».

Για τον προβληματισμό του που βρίσκεται στην περιοχή της Βόρειας Ιταλίας: «Περιορίζονται οι μετακινήσεις, αρκετός κόσμος εδώ στην Ιταλία δεν το πήρε πολύ στα σοβαρά, το θέμα είναι οι επαφές, οι συναναστροφές μεταξύ των ανθρώπων. Πολλοί εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως δεν δούλευαν ή δεν σπούδαζαν, πήγαν στα τουριστικά θέρετρα και υπήρχε μεγάλη εξάπλωση. Πρέπει να κοιτάμε τους κανόνες προσωπικής υγιεινής και την υπευθυνότητα του καθενός. Πρέπει να ανησυχούμε για τους μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά με την αλυσίδα που παίρνει ο ιός πρέπει να προσέχουμε όλοι. Αν βγεις από περιοχές που είναι κόκκινη ζώνη γίνονται έλεγχοι αλλά κυκλοφορούν κανονικά τα ΜΜΜ, τα καφέ και τα εστιατόρια κλείνουν στις 6 το απόγευμα».

Για το πως ξεκίνησαν όλα: «Το Μιλάνο και το αεροδρόμιο είναι μεγάλη πύλη και από Κίνα αλλά και από όλη την Ευρώπη και έπαιξε ρόλο και αυτό, όπως και για την υγρασία που υπάρχει στην Ιταλία. Είναι κάτι καινούριο για όλους».

Και κατέληξε: «Στην Ιταλία γίνονται πολλοί έλεγχοι, περισσότεροι από όλη την Ευρώπη, πριν λίγο καιρό είχαν γίνει 300.000 έλεγχοι. Μην θεωρούν οι άνθρωποι στην Ελλάδα πως δεν υπάρχει ο ιός, αλλά πρέπει να είναι όλοι υπεύθυνοι και ψύχραιμοι».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη:

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.