Πρέπει να διαμορφώνει τις εξελίξεις ο ΠΑΟΚ, όχι να σύρεται πίσω απ’ αυτές

Δημήτρης Κανελλάκης30 Ιανουαρίου 2020

Αργησε πάρα πολύ ο ΠΑΟΚ να αντιληφθεί τι ακριβώς σχεδίαζε και μεθόδευε ο Ολυμπιακός με την καταγγελία του στην ΕΕΑ και την επικοινωνιακή της διαχείριση. Γι’ αυτό και βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση να σύρεται πίσω από τις εξελίξεις και όχι να τις διαμορφώνει.

Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, οι χαμηλοί τόνοι τους οποίους επέλεξε ο ΠΑΟΚ όλο το προηγούμενο διάστημα, τον υποχρεώνουν τώρα να επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα με πάρα πολύ μεγάλη καθυστέρηση και με λίγες πιθανότητες να τα καταφέρει.

Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει να περάσει στο μεγαλύτερο μέρος της ποδοσφαιρικής κοινής γνώμης στην Ελλάδα την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ δικαίως κατηγορείται για πολυϊδιοκτησία, ότι δικαίως η ΕΕΑ εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του και ότι είναι σκάνδαλο που με κυβερνητική παρέμβαση ψηφίστηκε νομοθετική ρύθμιση ώστε να πέσει στα μαλακά και να τη γλιτώσει με αφαίρεση βαθμών.

Οσο ο Ολυμπιακός έχτιζε όλο αυτό το «στόρι», στον ΠΑΟΚ περί άλλων ετύρβαζαν. Καλείται τώρα να αλλάξει την ατζέντα και, πραγματικά, δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό, αν έχει στη διάθεσή του τα μέσα που χρειάζεται για να το πετύχει. Παγιδεύτηκε ανάμεσα στον υποβιβασμό και την αφαίρεση βαθμών κι όσο δεν απεγκλωβίζεται απ’ αυτό, τόσο θα δίνει έδαφος στον Ολυμπιακό για να διατηρεί τον επικοινωνιακό έλεγχο εις βάρος του.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να είναι αν καλώς ή κακώς ψηφίστηκε η νομοθετική ρύθμιση, αν καλώς ή κακώς αντί για υποβιβασμό θα προβλέπεται αφαίρεση βαθμών, πλέον, για ομάδα που θα αποδεικνύεται η εμπλοκή της σε πολυϊδιοκτησία. Ούτε καν να προτάσσει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα για να διεκδικήσει το δίκιο του και πως θα φτάσει μέχρι το CAS αν χρειαστεί.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι ένα και μοναδικό: να δηλώσει την βεβαιότητά του ότι αυτή η «φαρσοκωμωδία», όπως την αποκαλεί, έχει ημερομηνία λήξης και να το αποδείξει στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Εκεί, δηλαδή, όπου θα επιληφθούν του θέματος τακτικοί δικαστές και ενώπιον των οποίων με ατράνταχτα στοιχεία θα αποδομήσει την εις βάρος του επιχειρηματολογία, αποδεικνύοντας πως δεν τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα το οποίο να δικαιολογεί τον υποβιβασμό του, βάσει όσων ίσχυαν έως την ημέρα που ανακοίνωσε την εισήγησή της η ΕΕΑ, ή την αφαίρεση βαθμών, βάσει όσων ισχύουν μετά την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.