Premier League: Ζητάει αλλαγή κανονισμών στις μεταγραφές νεαρών παικτών

Metrosport Team23 Απριλίου 2022

Με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άλλαξαν και οι κανονισμοί στο αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς οι σύλλογοι μπορούν να αποκτούν παίκτες από ευρωπαϊκές ομάδες, μονάχα εάν είναι άνω των 18 ετών.

Τον κανονισμό των μεταγραφών νεαρών παικτών επιθυμεί να αλλάξει η Premier League και πιο συγκεκριμένα οι μεγάλες ομάδες, ζητώντας να μπορούν  να υπογράψουν 2-3 παίκτες οι οποίοι θα είναι από 16 ετών και άνω.

Αυτό είχε απαγορευτεί από τις αρχές του περασμένου έτους, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την ΕΕ, με αποτέλεσμα να υπάρξει ο εν λόγω περιορισμός.

18 μήνες αργότερα, οι μεγάλοι σύλλογοι εμφανίζονται απογοητευμένοι σύμφωνα με εγχώρια ρεπορτάζ, καθώς βλέπουν μεγάλα ταλέντα τα οποία όμως δεν έχουν κλείσει τα 18 έτη, να καταλήγουν σε χέρια άλλων ομάδων.

Υποστηρίζουν δε, πως ο κανονισμός αυτός θα βλάψει μακροπρόθεσμα το ποιόν του πρωταθλήματος, καθώς χάνουν ποδοσφαιριστές που προβλέπεται σε μερικά χρόνια να πρωταγωνιστούν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Με βάση την παραπάνω αιτιολογία, αναφέρουν πως μια αλλαγή του κανονισμού θα βοηθήσει στο να μην ξοδεύονται υπερόγκα ποσά για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, καθώς εφόσον μπορούν να αποκτούν παίκτες μικρής ηλικίας, θα το κάνουν με πολύ λιγότερα χρήματα εάν τους αποκτούσαν κάποια χρόνια μετά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.