Premier League: Ο υπερυπολογιστής της Opta «έδειξε» τον φετινό πρωταθλητή

Metrosport Team15 Απριλίου 2024

Η Premier League δεν απογοητεύει ποτέ και αυτό αποδεκνύεται και τη φετινή σεζόν που το πρωτάθλημα έχει πάρει πραγματικά «φωτιά» ειδικότερα μετά την τελευταία αγωνιστική.

Το Σάββατο (13/4) η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε την αξιόμαχη φέτος Λούτον με 5-1, ανεβαίνοντας στους 73 βαθμούς. Ωστόσο, οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα «χαμογέλασαν» περισσότερο την Κυριακή (14/4), όταν είδαν τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ να ηττώνται αμφότερες.

Πρώτο στραβοπάτημα έκαναν οι «κόκκινοι» που μέσα στο «Άνφιλντ» ηττήθηκε από την Κρίσταλ Πάλας με 0-1 από το τέρμα του Έζε.

Αργότερα, το απόγευμα η Άρσεναλ απέτυχε να ανέβει στην κορυφή, χάνοντας από την εξαιρετική φέτος Άστον Βίλα του Ουνάι Έμερι.

Έτσι, οι «πολίτες» επέστρεψαν στην κορυφή, έχοντας δύο πόντους διαφορά από τις δύο αντίπαλες ομάδες.

Οι Άγγλοι που είναι γνωστοί για την αγάπη τους στα στατιστικά, έβαλαν όλα τα στοιχεία του πρωταθλήματος στο σύστημα της Opta και αυτό έβγαλε ποιος θα είναι αυτός που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα της Premier League.

Ποιον «βλέπει» πρωταθλητή ο υπερυπολογιστής της Opta;

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα φαίνεται πως έχει πλέον 70.1% πιθανότητες να κερδίσει το πρωτάθλημα, ποσοστό που είναι 29.5% περισσότερες από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Από την άλλη, το σύνολο του Αρτέτα έπεσε από το 30.3% στο 18.3%, ενώ η Λίβερπουλ «είδε» το ποσοστό της να πέφτει από το 29.1% στο 11.7%.

Μένει να δούμε εάν το σύστημα έχει αποφασίσει σωστά και με έξι αγωνιστικές να απομένουν το ενδιαφέρον σίγουρα θα παραμείνει αμείωτο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.