Πουθενά στον κόσμο οι θεσμοί δεν είναι τόσο αδύναμοι και το ποδόσφαιρο σε τέτοια ομηρία

Δημήτρης Κανελλάκης08 Νοεμβρίου 2022

Ουδεμία έκπληξη ένιωσα παρακολουθώντας όσα συμβαίνουν από το βράδυ της Κυριακής και μετά, με αφορμή το ντέρμπι ΠΑΟ-Ολυμπιακός. Κανένας αιφνιδιασμός, τίποτε το περίεργο. Για όσους παρακολουθούμε το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 30-40 χρόνια και είμαστε λίγο πιο... υποψιασμένοι από το μέσο φίλαθλο στη χώρα μας, έως και... φυσιολογικά, τουλάχιστον, αναμενόμενα μπορεί να μας φαίνονται αυτά τα πράγματα.

Όσοι είσαστε σταθεροί αναγνώστες αυτής της στήλης, την ξέρετε την άποψή μου. Εδώ και χρόνια, όχι τώρα. Δεν έχει σωτηρία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι εμείς, που είμαστε και μιας ηλικίας, αλλά ούτε τα παιδιά μας δεν πρόκειται να έχουν την ευκαιρία να χαρούν στην πατρίδα μας ένα πρωτάθλημα όπως όλα τα ευρωπαϊκά, όπου το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, χαρά, διασκέδαση, απόλαυση.

Στην Ελλάδα, όσα χρόνια κι αν περάσουν, το ποδόσφαιρο θα είναι... πόλεμος. Θα είναι μάχη συμφερόντων. Θα είναι διαπλοκή, εξαρτήσεις, παρασκήνιο, στρατοί που συντάσσονται αποκλειστικά για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους στόχους και είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα, αδιαφορώντας για κώδικες δεοντολογίας, ηθική, σεβασμό στον αντίπαλο και στον αληθινό φίλαθλο.

Δεν γίνονται πουθενά αυτά που γίνονται στη χώρα μας με αφορμή το ποδόσφαιρο. Πουθενά δεν υπάρχει τόση τοξικότητα, τόσο διχαστικές στρατηγικές. Πουθενά στον κόσμο οι θεσμοί του ποδοσφαίρου δεν είναι τόσο αδύναμοι, τόσο ανίκανοι να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το... θέατρο του παραλόγου.

Πουθενά στον κόσμο οι κυβερνήσεις δεν είναι σε τέτοια... ομηρία από τους ισχυρούς του ποδοσφαίρου, όπως στη χώρα μας, ώστε να μην τολμούν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και να τελειώσουν μια και καλή με αυτή την σήψη, η οποία στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες αληθινούς λάτρεις του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα να το χαρούν...

Δεν υπάρχει ελπίδα. Σε ό,τι με αφορά, πίστευα, και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι αν ποτέ έρθει η ώρα της λύτρωσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα έρθει από τους θεσμούς του.

Μόνο από μια κυβέρνηση που θα είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό ή άλλο κόστος, μπορεί να δοθεί λύση. Θα υπάρξει άραγε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.