Που μυαλό για Κύπελλο

Θανάσης Κυλώνης10 Φεβρουαρίου 2021

Εβδομάδα κυπέλλου σε όλη την Ευρώπη αυτή που διανύουμε, υπενθυμίζω ότι το άλλο μεσοβδόμαδο θα έχουμε τα πρώτα νοκ άουτ παιχνίδια σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ…

Ξεκινώ από το κύπελλο Γαλλίας, όπου τα ματς είναι μονά και χωρίς παράταση φέτος σε περίπτωση ισοπαλίας (απευθείας πέναλτι). Οι εκπλήξεις είναι μόνιμο φαινόμενο κάθε χρόνο στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ακόμα και ερασιτεχνικές ομάδες αποκλείουν συχνά-πυκνά μεγάλους συλλόγους της Ligue 1. Φαβορί που χρήζει κόντρας σήμερα η Μαρσέιγ, αφού η κατάστασή της είναι προβληματική από κάθε άποψη. 


Αλλεπάλληλες ήττες, σημαντικές απουσίες (τιμωρημένος ο ηγέτης Παγέτ, τραυματίες ο στόπερ Αλβαρο και ο νεοαποκτηθείς φορ Μίλικ), πολλή γκρίνια από τον κόσμο της με πρόσφατο «ντου» στο προπονητικό κέντρο και σε αναζήτηση προπονητή. Η Οσέρ κάνει πορεία ανόδου στη Ligue 2 σκοράροντας με μεγάλη ευχέρεια, έχει και το ειδικό βάρος φανέλας για να κοιτάξει στα μάτια την ΟΜ, αξίζει το ρίσκο στον άσο του 3.80+. Επιλογή και το διπλό της Νις, λογικό το 2.20+. Ηταν πολύ καλή στο 3-0 επί της Ανζέ, είναι άνετη βαθμολογικά στο πρωτάθλημα και θα δει σοβαρά το κύπελλο, την ώρα που η ουραγός και επίσης ακέφαλη προπονητικά Νιμ έχει μπροστά της τον υπέρ πάντων αγώνα επιβίωσης με τη Ντιζόν. Πού μυαλό για κύπελλο; Τον Δεκέμβρη για το πρωτάθλημα, η Νις είχε κερδίσει 0-2 αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο!

Στο Μπορντό – Τουλούζ, που είναι παραδοσιακό ντέρμπι με αντιπαλότητα, τα γκολ πληρώνουν καλά και έχουν λογική. Οι Γιρονδίνοι του Μπεν Αρφά έρχονται από 6 σερί over και το κύπελλο είναι ο Νο1 στόχος τους, οι «βιολετί» έχουν την καλύτερη επίθεση της Ligue 2, το combo g/g & over κινείται στο 2.30.

Στο FA Cup της Αγγλίας, τουλάχιστον προς αποφυγήν το 1.20 στο διπλό της Σίτι. Οσο φορμαρισμένη και να ‘ναι, θα κάνει μπόλικες αλλαγές ενόψει Τότεναμ το Σ/Κ και η Σουόνσι είναι στα πάνω της κάνοντας πορεία ανόδου στην Τσάμπιονσιπ. Για νοκ άουτ ματς κυπέλλου το 12άρι στον άσο είναι υπερβολικό και χαλαρά σηκώνει κάλυψη στο Χ, αν μη τι άλλο οι Ουαλοί μπορούν να σκοράρουν. Κοντά στο 2.20 το g/g. Τόσο πληρώνει και το over στο Εβερτον - Τότεναμ, με την ομάδα του Αντσελότι να έχει πολλή ποιότητα μεσοεπιθετικά, όπως κι αυτή του Μουρίνιο, ειδικά με την επιστροφή του Κέιν που σκόραρε άμεσα στην επανεμφάνισή του.

Και δυο «μπομπίτσες» για όσους ρισκάρουν σε μεγάλες αποδόσεις. Στη Σκωτία, η κόντρα της Σέλτικ με τη Σεντ Μίρεν, απ’ την οποία έχασε πρόσφατα στη Γλασκώβη. Είναι πασιφανές ότι έχει πέσει επίπεδο φέτος και δεν είναι τυχαίο ότι η Σεντ Μίρεν είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε φέτος τη Ρέιντζερς (3-2 στο Λιγκ Καπ). Στο 6.00+ ο άσος, σηκώνει φυσικά και κάλυψη.

Στην Αυστρία, ανάλογο σετ αποδόσεων έχουμε στο Ζανκτ Πόλτεν – Λίντσερ, με τους γηπεδούχους να είναι ξεκούραστοι ελλείψει υποχρεώσεων στο κύπελλο το Σ/Κ, την ώρα που η Λίντσερ έπαιζε παράταση την Κυριακή με την Αούστρια Κλάγκενφουρτ της Β’ κατηγορίας και δείχνει να μην πατά καλά μετά την επανέναρξη.

ΤΡΙΑΔΑ ΜΕ ΓΚΟΛ

ΜΠΟΡΝΤΟ – ΤΟΥΛΟΥΖ G/G & Over

ΣΟΥΟΝΣΙ – ΜΑΝ. ΣΙΤΙ G/G

ΕΒΕΡΤΟΝ – ΤΟΤΕΝΑΜ Over

ΤΕΤΡΑΔΑ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΟΣΕΡ – ΜΑΡΣΕΪΓ 1 DNB

ΝΙΜ – ΝΙΣ 2

ΖΑΝΚΤ ΠΟΛΤΕΝ – ΛΙΝΤΣΕΡ 1 DNB

ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ – ΣΕΛΤΙΚ 1 DNB

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.