Πού και να υπήρχαν αντιρρήσεις. Θα περιμέναμε το... 3026 για να δούμε επιτέλους τη Νέα Τούμπα

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Απριλίου 2021

Aισθανόμουν απαισιόδοξος όταν προέβλεπα ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα μπει στη Νέα Τούμπα πριν από το 2025. Φαίνεται, όμως, ότι το αντίθετο συνέβαινε. Γιατί, όπως δήλωσε ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας, ΕΑΝ όλα πάνε καλά και κυλήσουν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΟΚ, τουτέστιν το 2026...

Επειδή το ζήτημα είναι δαιδαλώδες και σε κόβει κρύος ιδρώτας όταν ακούς έναν ειδήμονα να εξηγεί βήμα-βήμα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, αρκεί να μείνουμε στο συμπέρασμα που είναι ένα και, δυστυχώς, αναμφισβήτητο: Οταν μιλάμε για ένα βήμα, από τα πολλά που πρέπει να γίνουν σ' αυτή την ιστορία, εννοούμε καθυστερήση αρκετών μηνών. Προσθέτοντας τα βήματα βρίσκουμε στο άθροισμα... κάμποσα χρόνια. Τώρα, λοιπόν, λέω... 2026 και ευχαριστημένοι να είμαστε.

Το ωραίο είναι ότι όλοι οι κρατικοί φορείς θέλουν να γίνει η Νέα Τούμπα. Η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση, όλα τα κόμματα, οι υπουργοί, οι βουλευτές, η Περιφέρεια, ο Δήμος, όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, οι πάντες. Κανένας δεν θέλησε, ή... δεν τόλμησε να πει “όχι” σ' αυτό το έργο. Πού και να υπήρχαν αντιρρήσεις δηλαδή. Θα πηγαίναμε στο... 3026.

Εννοείται ότι κανέναν δεν συγκινεί η προοπτική να προλάβουν να μπουν ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του πριν από τον Απρίλιο του 2026 για να γιορτάσουν την επέτειο των 100 χρόνων. Μιλάμε για πέντε ολόκληρα χρόνια από τώρα. Αυτό που όλοι θέλουν είναι να τελειώσει το έργο σε δύο, άντε το πολύ τρία χρόνια, γιατί δεν πέρασαν και λίγα από τη στιγμή που άρχισε το θέμα να “τρέχει”. Το γκρέμισμα του γηπέδου και οι εργασίες για την κατασκευή του δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από δύο χρόνια. Ολα τα υπόλοιπα “φαγώθηκαν” και θα “φαγωθούν” από το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας. Ε, δεν θα πανηγυρίσουμε κιόλας επειδή το γήπεδο θα είναι έτοιμο... 14 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που ανέλαβε τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης, εκφράζοντας από την πρώτη στιγμή την επιθυμία για τη δημιουργία του.

ΥΓ. Στο μεταξύ, αν αληθεύουν αυτά που γράφουν βέλγικα ΜΜΕ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ντόρτμουντ ενδιαφέρονται για τον Χρήστο Τζόλη. Από τη μία χαίρομαι για το παιδί και από την άλλη εκνευρίζομαι γιατί, είτε το θέλουμε είτε όχι, αυτό το διαμάντι θα χαθεί σύντομα για τον ΠΑΟΚ. Και, βέβαια, καθόλου σίγουρος δεν είμαι ότι θα γίνει σωστός χειρισμός της υπόθεσης αυτής έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να ωφεληθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Φοβάμαι ότι θα βιαστούν να τον κάνουν τάληρα αυτό το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα όχι μόνο να έχει προσφέρει στον ΠΑΟΚ μόνο για έναν χρόνο συν τα περσινα πλέι οφ, αλλά και τα χρήματα που θα εισπραχθούν να είναι πολύ λιγότερα από αυτά που σίγουρα θα εισπράξει ο ΠΑΟΚ αν κάνει υπομονή περιμένοντας τον πιτσιρικά να δημιουργήσει τεράστια υπεραξία για ακόμη δυο-τρία χρόνια...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.