Ποτσετίνο: «Δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια ομάδα στην ιστορία, ίσως μια φορά»

Metrosport Team19 Νοεμβρίου 2021

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο μίλησε για όλα όσα βιώνει στην Παρί Σεν Ζερμέν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και η ομάδα που έχει δημιουργηθεί στους Παριζιάνους δεν έχει υπάρξει στην ιστορία του ποδοσφαίρου και για τους Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Κίλιαν Εμπαπέ. Ο Αργεντινός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στη «L'Equipe» μιλώντας για όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα.

Αναλυτικά όσα είπε

Για τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί: «Οι προσδοκίες που γεννήθηκαν αυτό το καλοκαίρι σημαίνουν ότι, ακόμη και πριν την έναρξη ενός αγώνα, πρέπει να νικήσεις 5-0. Και αν μετά από δέκα λεπτά παιχνιδιού δεν είσαι στο 3-0, πφφφ... τι απογοήτευση! Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος. Η υποχρέωση δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο, ο αντίπαλος έχει και προσόντα και ξέρει να περιπλέκει τα πράγματα»

Γιατί δέχτηκε να αναλάβει τον σύλλογο τον Ιανουάριο και αν είναι απογοητευτικό: «Όχι, όχι, δεν είναι απογοητευτικό. Δεν θέλω να διαδοθεί αυτή η ιδέα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Οι άνθρωποι μας λένε, «Α, αυτό πρέπει να είναι βασανιστήριο», αλλά όχι, δεν είναι βασανιστήριο. Έχουμε το θάρρος, αλλά και την ταπεινοφροσύνη, να ξέρουμε ότι αν θέλουμε να πετύχουμε θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Χρειαζόμαστε και λίγο χρόνο, που πολλές φορές δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Αν δεν μας το δώσουν για να αναπτύξουμε την ιδέα μας για την Παρί, κρίμα, δεν θα είμαστε ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι».

Για το σύνολο των παικτών που έχει η ομάδα του: «Ποια ομάδα είχε ή έχει τερματοφύλακες στο επίπεδο αυτών της Παρί; Νάβας, Ντοναρούμα, Ρίκο, για να μην αναφέρουμε τη νεολαία. Αυτό είναι κάτι που δεν έχει ξαναδεί αλλού. Γενικά, όταν κοιτάς τα ταλέντα, τα ονόματα αυτού του συλλόγου, δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία τέτοια ομάδα, ή ίσως μια φορά. Από εκεί και πέρα ​​κανείς δεν έχει την εμπειρία. Είμαστε οι πρώτοι που τη ζούμε. Κανείς δεν έχει το μυστικό του πώς να διαχειριστεί ένα τέτοιο σύνολο παικτών. Πρέπει λοιπόν να προσαρμοστούμε, σε αρμονία με αυτό που νιώθουν οι παίκτες»

Για τη σύγκριση με τους "Galacticos" της Ρεάλ Μαδρίτης: «Διαχειριζόμαστε ανθρώπους, με συναισθήματα. Η συμπεριφορά του καθενός δεν είναι μια επίπεδη γραμμή. Είναι μια σειρά από σκαμπανεβάσματα, ένας είναι χαρούμενος, άλλος τραυματίζεται, ένας παίζει, άλλος όχι. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα για το προσωπικό είναι να προσπαθήσει να ισορροπήσει τις διαθέσεις, τις καταστάσεις της φόρμας».

Για την διαχείριση των ποδοσφαιριστών: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε στα χέρια μας τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά και τις οικογένειές τους, τους κύκλους των μέσων ενημέρωσης, τους οπαδούς τους. Δεν είναι εύκολο. Ο κόσμος λέει: ένας παίκτης δεν προσαρμόζεται, ένας παίκτης υποφέρει, ένας παίκτης έχει προβλήματα. Και το προσωπικό; Και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του συλλόγου, δεν έχουν κανένα πρόβλημα; Έχουμε όμως υποχρεώσεις. Πρέπει να βρεις μια ισορροπία, και αυτό ισχύει και για τους παίκτες. Το περιβάλλον συχνά κάνει τον παίκτη να πιστεύει ότι έχει μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Όταν η ισορροπία δεν είναι σωστή, εκεί αρχίζει να στραβώνει».

Τέλος, σε περίπτωση αντικατάστασης κάποιου, ποιον από τους Μέσι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ θα βγάζατε, τόνισε: «Δεν είναι θέμα εγώ. Μιλάμε για τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Εάν δεν έχουν κανένα πρόβλημα, γιατί να θέλω να τους αντικαταστήσω; Ακόμα κι αν δεν παίξουν όπως περιμένει κανείς, με τα ταλέντα τους, μπορούν να είναι καθοριστικοί σε οποιοδήποτε σημείο ενός αγώνα. Γι' αυτό ο σύλλογος έκανε την οικονομική προσπάθεια να τους αποκτήσει. Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αυτούς τους τύπους παικτών όπως οποιοσδήποτε άλλος παίκτης».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.