Πότε επανεκκινούν τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη

Metrosport Team21 Απριλίου 2020

Σταδιακά οι κυβερνήσεις των χωρών αίρουν τα μέτρα περιορισμού λόγω του κορωνοϊού και οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες με την σειρά τους καταστρώνουν το πλάνο για να επιστρέψουν οι ομάδες στη σέντρα. 

Η Bundesliga, πάντως, είναι η μοναδική λίγκα που ανακοίνωσε σίγουρη ημερομηνία επανέναρξης την 9η Μαΐου, υπό τον φόβο οι σύλλογοι να καταρρεύσουν οικονομικά χωρίς τα χρήματα των χορηγών και του τηλεοπτικού συμβολαίου. Με την υποσημείωση ότι τα ματς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Στην Premier League το τοπίο είναι ακόμη θολό. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Κυβέρνηση έχει αρχίσει συζητήσεις με τους διοργανωτές, ωστόσο, ακόμη οι υπεύθυνοι για θέματα υγείας δεν μπορούν να δώσουν σαφές χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή, το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνει restart στις 8 Ιουνίου, χωρίς θεατές και αφού γίνονται τεστ για τον ιό στους εμπλεκόμενους και να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε εβδομάδες.

Από εκεί και πέρα, στην Ιταλία γίνονται προσπάθειες να ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου, με αυστηρά μέτρα για την προστασία των παικτών, και να μην τραβήξει πέρα από τις 30 Ιουνίου, φυσικά κεκλεισμένων των θυρών. Υπάρχουν, ωστόσο, γιατροί που έχουν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους σε αυτό το ενδεχόμενο. Στην Γαλλία, το lockdown παρατάθηκε μέχρι τις 11 του επόμενου μήνα και στόχος είναι το Πρωτάθλημα να ξαναρχίσει τον Ιούνιο, στις 3 ή στις 17, με πιο πιθανή την δεύτερη ημερομηνία.

Στην Ισπανία υπάρχει πρόταση για επανέναρξη στις 29 Μαΐου το νωρίτερο, κάτι που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να μετατεθεί και λίγο αργότερα. Σύμφωνα με μια διαρροή, οι παίκτες και το προπονητικό προσωπικό θα είναι σε καραντίνα σε κάποιο ξενοδοχείο ή στις αθλητικές εγκαταστάσεις πριν τα ματς.

* Στην Ολλανδία η ημερομηνία ορόσημο είναι η 19η Ιουνίου.

* Στο Βέλγιο ανακοίνωσαν ότι η σεζόν ολοκληρώθηκε, αλλά μετά από συστάσεις της UEFA ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν βρίσκονται στην αναμονή.

* Για την Πορτογαλία, όπως και για την Τουρκία, μέχρι στιγμής, δεν έχει διαρρεύσει κάτι.

* Στη Λευκορωσία το Πρωτάθλημα δεν σταμάτησε ποτέ και συνεχίζεται κανονικά.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.