Ποτέ δεν ήταν τόσα πολλά πράγματα μαζί το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Δημήτρης Κανελλάκης16 Φεβρουαρίου 2020

Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμη παιχνίδι δεν ήταν όσο καλός, από πλευράς απόδοσης, θέλει ο κόσμος του να είναι.

Δεν έθελξε με το ποδόσφαιρο που έπαιξε στην Λάρισα, δεν τα πήγε καλά στο κομμάτι της δημιουργίας, έκανε πολύ λίγες τελικές (5), δεν ήταν για μια ακόμη φορά φέτος η ομάδα που μας εντυπωσίαζε με το ποδόσφαιρο που έπαιζε την προηγούμενη σεζόν και με τον τρόπο που κυριαρχούσε επί των αντιπάλων του.

Νίκησε, όμως, την ΑΕΛ και όλοι στον ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένοι, πλέον, να μην σκέφτονται τίποτε άλλο εκτός από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Φερέιρα και οι παίκτες του δεν μπορούν να γυρίζουν πίσω και να σκέφτονται τι έγινε στην Λάρισα, αλλά μόνο να έχουν αποκλειστικά στο μυαλό τους το ντέρμπι με τους “ερυθρόλευκους”

Είναι το ντέρμπι της χρονιάς, σε ό,τι αφορά στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, και χωρίς αμφιβολία το ματς που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα ξεκινήσει ως πρώτη την διαδικασία των πλέι οφ.

Είναι και πολλά ακόμη πράγματα εκτός από το βαθμολογικό, ωστόσο, το κυριακάτικο ντέρμπι. Είναι μια μάχη επιβεβαίωσης, καθώς η καθεμιά από τις δύο ομάδες θέλει να αποδείξει πως είναι η καλύτερη. Ο ΠΑΟΚ ως ο νταμπλούχος, φυσικά, της προηγούμενης σεζόν, ο Ολυμπιακός ως αυτός που αμφισβητεί την δυναμική που έχει αναπτύξει ο μεγάλος του αντίπαλος την τελευταία τριετία και τα τρόπαια με τα οποία την έχει συνοδέψει.

Πρόκειται για τις δύο πιο ισχυρές ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μακράν, όπως έχω ξαναγράψει, εκείνων που τους ακολουθούν και ο όρος “γιγαντομαχία” δεν είναι υπερβολικός για να χαρακτηρίσει το ντέρμπι που θα μας απασχολήσει όλη την εβδομάδα αλλά και μετά την διεξαγωγή του.

Κουβαλάει πολύ βάρος αυτό το ντέρμπι, γι' αυτό και έχει σημασία να δούμε ποια από τις δύο ομάδες θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη για να το σηκώσει.

Πάντα τα ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό ήταν σούπερ ενδιαφέροντα. Αυτό που έρχεται, όμως, σίγουρα είναι το πιο ενδιαφέρον απ' όλα όσα προηγήθηκαν εδώ και πολλά χρόνια.

Αν, μάλιστα, δεν επηρεαστεί από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και από το κλίμα έντασης, αν καταστεί δυνατό από την ώρα που θα αρχίσει μέχρι και την ώρα που θα τελειώσει να μην μας απασχολήσει τίποτε άλλο εκτός από το... ποδόσφαιρο, πιστεύω ότι μπορεί να είναι και ένα πολύ ωραίο παιχνίδι...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.