Πόσο πιο χαμηλά θα ρίξουν το μπάσκετ, δεν τους νοιάζει τίποτε εκτός από τις... καρέκλες;

Δημήτρης Κανελλάκης26 Μαΐου 2021

Η προκλητικότητα και η καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου από την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης της ομοσπονδίας του μπάσκετ, η οποία, δυστυχώς, εξακολουθεί να διοικεί το άθλημα ως διορισμένη από το Πρωτοδικείο (με την πλειοψηφία όσων παρακολουθούν τις εξελίξεις να μη δύνανται να κατανοήσουν βάσει ποιων κριτηρίων πήραν αυτή την απόφαση οι δικαστές), δεν έχει προηγούμενο στον ελληνικό αθλητισμό.

Ο χαρακτηρισμός... «σκανδαλώδες» είναι πολύ... light για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει. Μιλάμε για πρωτοφανή πράγματα, τα οποία ενδέχεται να μην τα συναντάς ούτε σε δικτατορικά καθεστώτα.

Το έλεγα από τα τέλη Μαρτίου ακόμη, τότε που η διοίκηση της ΕΟΚ έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τη σχετική νομοθεσία που προέβλεπε ότι το αργότερο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία ως τις αρχές Απριλίου, ότι είναι αδιανόητα πράγματα αυτά.

Το καταλάβαιναν όλοι από τότε ότι αυτοί που διοικούν το μπάσκετ τα τελευταία 35 χρόνια, θεωρούν ότι τους ανήκει, ότι πρόκειται για ιδιοκτησία τους, ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τις καρέκλες τους παρά μόνο όταν εξαντλήσουν και την τελευταία δυνατότητα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να τις κρατάνε.

Είναι πασιφανές τους τελευταίους 2-2,5 μήνες πως αυτοί που διοικούν το ελληνικό μπάσκετ τα τελευταία 35 χρόνια δεν ενδιαφέρονται για την επόμενη μέρα του, δεν τους νοιάζει πώς θα προκύψει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μια νόμιμα εκλεγμένη νέα διοίκηση. Οποια κι αν είναι αυτή...

Γι' αυτό και κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν οι εκλογές. Με αποκορύφωμα, βέβαια, τον ορισμό των εκλογών για την προσεχή Κυριακή 30 Μαϊου στη Λεωφόρο χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, χωρίς να ζητήσουν άδεια από την Πολιτική Προστασία, ενώ είναι γνωστό πως ακόμη δεν επιτρέπονται, λόγω κορωνοϊού, οι ανεξέλεγκτες, εκτός πρωτοκόλλων συναθροίσεις.

Είναι βέβαιο πως ήξεραν ότι η Πολιτική Προστασία θα μπλοκάρει την εκτός πλαισίου διαδικασία που επιχειρούσαν να δρομολογήσουν και με αυτό τον τρόπο θα αναβαλλόταν για μια ακόμη φορά οι εκλογές, ότι έτσι θα εξασφάλιζαν κι άλλο χρόνο παρουσίας στη διοίκηση.

Πραγματικά είναι ντροπιαστικό για το μπάσκετ, ένα στίγμα, κυριολεκτικά, για το άθλημα, εξαιτίας αυτών των συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι κρατάνε σε αυτό το τέλμα μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές ομοσπονδίες στη χώρα, ενώ όλες οι άλλες ομοσπονδίες έχουν ολοκληρώσει εδώ και 1,5 μήνα αυτές τις διαδικασίες και μάλιστα με ηλεκτρονικό τρόπο, έχουν εκλέξει νέες διοικήσεις και προχωράνε στα πλαίσια της νομιμότητας...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.