Ο Αυγενάκης βλάπτει σοβαρά την κυβέρνηση

Κυριάκος Θωμαϊδης04 Φεβρουαρίου 2023

Στις 15 Ιουνίου 2021 ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, εμφάνιζε στη Βουλή ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ισχυριζόταν ότι με αυτόν τον τρόπο θα διόρθωνε το αποτυχημένο μοντέλο του 2019 με τις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. 

Καυχιόταν ότι η Super League 2 θα αποκτούσε βιωσιμότητα, αξιοπιστία, ανταγωνιστικότητα , ποιότητα και αναπτυξιακά κριτήρια. Μάλιστα δεσμεύτηκε ενώπιον του ελληνικού κοινοβουλίου για δύο πράγματα: Τριετή συμφωνία κεντρικής διαχείρισης τηλεοπτικών δικαιωμάτων και χρηματοδότηση της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας με το 15% του ποσού για τον επαγγελματικό αθλητισμό από τη νέα φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος. 

Τι έκανε απ’ όλα αυτά; Μια τρύπα στο νερό. «Κατάφερε» να μπει «λουκέτο» στο πρωτάθλημα και να έχει απέναντί του όλες τις ομάδες της κατηγορίας. Και όχι μόνον αυτό. Μόλις προχθές η γενική συνέλευση της ΕΠΟ με ομοφωνία (ένα λευκό ο Ολυμπιακός) ενέκρινε ψήφισμα υπέρ των δικαίων αιτημάτων της SL2. Ο κ. Αυγενάκης είναι ο πρώτος υπουργός στην Ελλάδα που ενώ μοιράζει χρήματα, αντιμετωπίζει σωρεία καταγγελιών. Διότι ο τρόπος που επιλέγει να χρηματοδοτήσει τον αθλητισμό θυμίζει νταλαβέρι άλλων εποχών. 

Φροντίζει για την εκλογική του περιφέρεια, υποκύπτει στις πιέσεις των επιχειρηματιών πολιτικών του φίλων και καταλήγει σε μια άνευ προηγουμένου μπαχαλοποίηση του χώρου. Η αναξιοπιστία του έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που κάποιοι την ώρα που συζητούν μαζί του κοιτούν το ρολόι. Ισως την αμέσως επόμενη ώρα να πει τελείως διαφορετικά πράγματα. 

Όπως για παράδειγμα δήλωσε ότι η απόφαση της SL2 να διακόψει το πρωτάθλημα είναι ακραία, ενώ ο ίδιος άλλαξε τρεις φορές την απόφασή του για το ύψος της χρηματοδότησης της κατηγορίας. Ένα επιχείρημα που ακούστηκε με επίταση από την πλευρά του είναι ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα υπάρχουν πολλοί φάκελοι της Sportradar. 

Η στήλη – εδώ και χρόνια – αναφέρεται στη μάστιγα των χειραγωγημένων αγώνων και ειδικά στην SL2. Όμως φρόντισε ο κ. Αυγενάκης για τη διερεύνηση των φακέλων από την ΕΕΑ (όταν είχε αρμοδιότητα); Φροντισε η Δικαιοσύνη για την ποινική διερεύνηση; Φρόντισε η ΕΠΟ για την πειθαρχική διερεύνηση; Η τιμωρητική διαδικασία δεν υπάρχει πουθενά. Παρόλα αυτά, ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλει να επιβάλει ποινές χωρίς δικαστικές αποφάσεις! Είτε ποινικών είτε αθλητικών δικαστηρίων. Ας διαβάσει την ανακοίνωση της ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου. Ούτε ο Παττακός τα έκανε αυτά… Πολύ περισσότερο ούτε ο Πινόκιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.