Πόσο αδίκησες τον εαυτό σου (και πόσο σε αδίκησαν) ρε ΠΑΟΚ...

Γιώργος Καραγιάννης13 Ιουλίου 2020

Ήταν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Μια νίκη που σπάει το αήττητο του Ολυμπιακού, διατηρεί το προβάδισμα στην κούρσα της δεύτερης θέσης έναντι της ΑΕΚ και (πολύ σημαντικό) επιτεύχθηκε μετά την... ανατροπή του CAS δείχνοντας πως η διαφορά των δύο αντιπλάνων δεν ήταν τελικά μεγάλη. Ήταν όσο το επέτρεψαν τα λάθη του Αμπέλ Φερέιρα και των παικτών του αλλά και της... ελληνικής δικαιοσύνης.  

Δεν χρειάζεται να θριαμβολογούμε, πόσω μάλλον όταν έχει προηγηθεί τόσο σκληρή κριτική προς τους σημερινούς νικητές. Θα ήταν αστείο. Δεν μπορούμε όμως να μην αναγνωρίσουμε πως αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι  

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα έχοντας πάθει στα δύο τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ διαβασμένη στο «Καραϊσκάκης». 

Μη επιτρέποντας στα χάφ των ερυθρόλευκων να κυριαρχήσουν στο χώρο ευθύνης τους με τον Μαουρίσιο να κάνει σπουδαία εμφάνιση έχοντας στο πλευρό του τον ΕΛ Καντουρί και κρατώντας... αδρανείς Τσιμίκα, Βαλμπουενά στα άκρα και αυτό γιατί Γιαννούλης και Ροντρίγκο ανταποκρίθηκαν άψογα στις πολύ αυξημένες αρμοδιότητές τους.  

Οι παίκτες του Δικεφάλου δεν είχαν την ψυχραιμία να λειτουργήσουν σωστά πέριξ της περιοχής του Ολυμπιακού με τον Μπίσεσβαρ να είναι μεν εξαιρετικός κρατώντας την μπάλα και πολύ επικίνδυνος αλλά καμία από τις τελικές του προσπάθειες δεν έφεραν αποτέλεσμα ενώ και σε αρκετές ακόμα περιπτώσεις οι επιλογές των μακρινών σουτ δεν ήταν οι σωστές.  

Αμυντικά ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε σε δύο κόρνερ του Ολυμπιακού με κεφαλιές των Σεμέδο, Χασάν και ένα ακόμα σουτ του Αιγύπτιου στις καθυστερήσεις και αυτό γιατί λειτούργησε εξαιρετικά η αμυντική τριπλέτα, ακόμα και όταν στελεχώθηκε από τον Μιχάι αντί του Ίνγκασον. Με τον νεαρό αμυντικό να πετυχαίνει το χρυσό γκολ.

Η νίκη του ΠΑΟΚ είναι σημαντική, αρκεί να γίνει σωστή ανάγνωσή της. Δεν πρέπει να γίνει η αφορμή να κρυφτούν τα λάθη κάτω από το χαλί, ούτε να φέρει χαλάρωση ενόψει του ακόμα σημαντικότερου αγώνα με την ΑΕΚ.  

Εκεί που πρέπει να παίξει μόνο για τη νίκη και όχι για την ισοπαλία και ας γνωρίζουν οι παίκτες του πως ακόμα και με αυτό το αποτέλεσμα κάνουν άλμα προς τη δεύτερη θέση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.