Πόση αξία μπορεί να έχει η ομοφωνία για Κλάτενμπεργκ;

Βασίλης Μάστορας19 Ιουλίου 2020

Όποιος ερμηνεύσει τη σύμπλευση των ομάδων του Big 4 στην εκλογή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για τη θέση του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, ως μήνυμα μίας νέας εποχής για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως γρήγορα να διαψευσθεί. Είναι γνωστό άλλωστε το μότο ότι «ένα ανάποδο σφύριγμα μπορεί να γκρεμίσει μία συμμαχία στο ποδόσφαιρο». Κι αυτό επιβεβαιώθηκε πολλές φορές στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Μπορεί η σύμπλευση των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στον ορισμό του νέου αρχιδιαιτητή, να αποτελεί αφετηρία, έστω για να πέσουν οι τόνοι και να είναι όλα διαφορετικά στο νέο Πρωτάθλημα; Ποιος άραγε μπορεί να απαντήσει με σιγουριά σ’ αυτό το ερώτημα;

Αν δούμε λίγο υποψιασμένα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, θα θεωρήσουμε την σύμπλευση του Ολυμπιακού απλώς ως κίνηση για επικοινωνιακά κέρδη. Έχοντας ήδη δημιουργήσει μέτωπο ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός η υπόθεση ήταν χαμένη για τους «ερυθρόλευκους», άρα σύρθηκαν στο να ψηφίσουν τον Κλάτενμπεργκ. Οι υπόλοιποι τρεις είχαν συμφωνήσει σε κάποια πράγματα με στόχο να «πολεμήσουν» τον κοινό εχθρό τους, τον Ολυμπιακό. Ένδειξη για τη δημιουργία ενός μετώπου το οποίο θα αντέχει σε αναταράξεις δεν αποτέλεσε η χθεσινή ψηφοφορία. Ισχυρότερο στοιχείο για τη συνοχή είναι η απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να μην καταθέσει ένσταση κατά του ΠΑΟΚ για τα δελτία υγείας των 12 παικτών του. Ακόμη κι αν υπήρχαν κι άλλοι λόγοι που ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ πήρε αυτή την απόφαση, μερίδιο της πιστώνεται και στην διατήρηση του μετώπου της τριμερούς συμμαχίας. Ο κ. Μελισσανίδης είναι ο νέος ισχυρός παίκτης του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό το γνωρίζουν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός που συντάσσονται μαζί του, γιατί έχουν έναν κοινό εχθρό: τον Ολυμπιακό.

Το ζήτημα λοιπόν είναι πόσο θα αντέξει αυτή η συμμαχία. Η ευχή είναι να αντέξει μία ολόκληρη αγωνιστική περίοδο. Η ΑΕΚ στην πρόσφατη ανακοίνωση της μίλησε για ηθικές αξίες και έστειλε με πράξεις μήνυμα σ’ όλη την κοινωνία του ποδοσφαίρου. Η απόφαση ό,τι κι αν υποκρύπτει ήταν γενναία και έχει αξία να γίνει η απαρχή να αλλάξουν κάποια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ακολουθήσουν μία γραμμή αλληλοσεβασμού και αρχών στο νέο Πρωτάθλημα, όσο κι αν σκούζει ο Ολυμπιακός δεν θα κερδίσει πολλά πράγματα. Το μόνο σίγουρο κέρδος του θα είναι η πλειονότητα της κοινωνίας του ποδοσφαίρου να του γυρίσει την πλάτη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.