Πόσα ματς θα στηθούν χωρίς να γίνει τίποτε;

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2022

Κύριε Αυγενάκη σας ενδιαφέρει προφανώς η πορεία της υποψηφιότητάς σας για τον οργανισμό του αντιντόπινγκ διότι αλλιώς δε μπορούμε να εξηγήσουμε πως ειδήσεις που θα έπρεπε να προκαλέσουν τριγμούς όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο υπουργείο σας, περνούν απαρατήρητες!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια ημερίδας της ΕΠΑΘΛΑ, οι αναφορές για ύποπτα ματς στην Ελλάδα από την αρχή του έτους έως το τέλος του Νοεμβρίου ήταν 63, από τις οποίες οι 40 αφορούν το ποδόσφαιρο. Από τις 40 αναφορές οι 33 αφορούν τη Super League 2, οι τέσσερις τη Super League 1 και οι τρεις άλλες κατηγορίες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τις 40 αναφορές οι 14 προωθήθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση, ποινική και πειθαρχική. Ήδη έχουμε διαβάσει και ακούσει για παράγοντα της Βορείου Ελλάδος που είναι ύποπτος για στοιχηματισμό. Επίσης κυκλοφορεί έντονη η φημολογία για άλλον ή τον ίδιο παράγοντα (εμείς δε γνωρίζουμε ποιος είναι) ότι με επίκεντρο διαγωνισμούς δημοσίου προχώρησε στον «καθαρισμό» βρώμικων χρημάτων. 

Ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης άρχισε να πιέζει τους υφισταμένους του στο να κινήσουν πιο γρήγορα τις διαδικασίες διότι παρατηρεί «περίεργες» καθυστερήσεις. Μετά τον πρώην διεθνή διαιτητή, η Αρχή Ξεπλύματος βάζει στο μικροσκόπιό της και έναν ποδοσφαιρικό παράγοντα. Εντόπισε μαύρο χρήμα στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες . Ο πρόεδρος της Αρχής ελέγχει εξονυχιστικά τον ποδοσφαιρικό παράγοντα, ο οποίος φέρεται να διακινεί μεγάλα χρηματικά ποσά μέσω εταιριών που διαθέτουν μικρά κεφάλαια. 

Η έρευνα επεκτείνεται και σε άλλους αξιωματούχους του αθλητισμού, οι οποίοι ελέγχονται για βρώμικο χρήμα. Φυσικά τον Αυγενάκη, τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ τους ενδιαφέρουν τα μητρώα και πως να δημιουργήσουν και προφανώς να ελέγξουν την διαιτησία. Ο πρώτος χρησιμοποιεί την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου κατά πως τον εξυπηρετεί «αναγκάζοντάς» την να εξετάζει επουσιώδης ή ανύπαρκτες υποθέσεις και να αρχειοθετεί ή να μην εξετάζει παράνομο στοιχηματισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μάλιστα όταν η επιτροπή χρειάζεται αποχρώσες ενδείξεις και μόνο είναι πολύ πιο εύκολο να καλέσει σε απολογία αυτούς ή αυτόν τον παράγοντα προκειμένου και ο κόσμος να μάθει περί τίνος πρόκειται. Όχι όμως. Δεν το κάνει. Η κλήση του μάλλον δεν εξυπηρετεί σε τίποτε. Ίσως να είναι και άτομο που πρόσκειται σε αυτούς που είναι «κοντά» στην επιτροπή. 

Κανείς δε γνωρίζει αλλά το να μη συμβαίνουν τα αυτονόητα όπως οι κλήσεις από την ΕΕΑ είναι απολύτως ύποπτο κατά τη γνώμη μας. Διότι έτσι όχι μόνο οι ύποπτοι που πιθανώς είναι και ένοχοι διαφεύγουν αλλά συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος των απλών παικτών του στοιχήματος. Πότε θα επέμβετε κύριε Αυγενάκη; Όταν σας ψηφίσουν για μέλος της επιτροπής αντιντόπινγκ; Δε βλέπεται ότι στην Ελλάδα με την υποχρηματοδότηση σε όλα τα στάδια και τους αθλητές δεν θα μείνει κανείς για να εξετάσει αυτή η επιτροπή;;;

Του Θάνου Μπούζα

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.