Πώς γίνεται ο «χαλίφης» ΠΑΟΚ να έχει λιγότερα πέναλτι από τον Παναθηναϊκό

Γιώργος Καστάνης10 Φεβρουαρίου 2020

Αμφισβήτησαν το ολοκάθαρο πέναλτι του Ινσούα στον Πέλκα (τον σπρώχνει με το αριστερό του χέρι, ενώ την ίδια στιγμή το γόνατο του αριστερού του ποδιού, βρίσκει το γόνατο του παίκτη του ΠΑΟΚ), μας είπαν πως ο Βιεϊρίνια στο γύρισμα της μπάλας προς τον Πασχαλάκη, βρήκε την μπάλα με το χέρι…. ενώ καθαρά φαίνεται από το βίντεο πως η μπάλα χτύπησε στο στήθος του.

Ξεσήκωσαν τον κόσμο για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, λες και δεν βλέπει ο κάθε φίλαθλος το βίντεο για να έχει προσωπική εικόνα. Όλα αυτά σε μία προσπάθεια να πείσουν πως ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε. Προφανώς γιατί δεν πίστευαν ότι ο ΠΑΟΚ θα επέστρεφε μετά από τρία 24ωρα αποφασισμένος. Όπως και έγινε. Είπαν πολλά, έγραψαν αρκετά, κούρασαν, αλλά θα συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο.

Εκείνο το στοιχείο που αποσιωπούν συνειδητά χωρίς λόγο, είναι ποια ομάδα έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι. Λένε πως ο ΠΑΟΚ είναι ο χαλίφης, λόγω του Σαββίδη. Και τον συγκρίνουν, αισχρά, με τον Ολυμπιακό που έκανε τα όργια επί 20 και πλέον χρόνια. Δεν λένε όμως, πως στο Πρωτάθλημα, η ομάδα με τα περισσότερα κερδισμένα πέναλτι είναι ο Παναθηναϊκός. Έχει δέκα. Και ακολουθεί ο Ολυμπιακός με οκτώ, όσα έχει και ο Αστέρας Τρίπολης. Ο ΠΑΟΚ έχει επτά (εκ των οποίων χθες πήρε τα δύο, μετά δηλαδή από το... κλάμα) και αμέσως μετά έχει έξι κερδισμένα η ΑΕΚ και από πέντε ο Άρης και η Λάρισα. Τα επίσημα στατιστικά δεν διαψεύδονται.

Και ειλικρινά αναρωτιέμαι. Αφού λένε με στόμφο οι του Παναθηναϊκού (που συμπορεύονται με τον Ολυμπιακό) πως ο ΠΑΟΚ είναι ο… «χαλίφης». Πως γίνεται λοιπόν ο «χαλίφης» να έχει κερδίσει τρία λιγότερα πέναλτι από τον Παναθηναϊκό; Τι σόι «χαλίφης» είναι όταν δεν έχει την πρωτοκαθεδρία στα κερδισμένα πέναλτι έχοντας την κορυφαία επίθεση στη Σούπερ Λίγκα; Σε μία κατηγορία, όπου ο Ολυμπιακός στην παντοδυναμία του, κέρδιζε τα πάντα και φυσικά πολλά πέναλτι μαϊμού; Πόσο ακόμη θα συνεχίσουν αυτό τον κατήφορο τους;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.