Πώς είναι δυνατόν να αγοράζουν παίκτες του τίποτε και του καθόλου;

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Ιουλίου 2022

Αγαπητή Metrosport

Είναι να απορείς πολλές φορές. Πώς είναι δυνατόν οι ειδήμονες του ποδοσφαίρου να βλέπουν προσόντα σε κάποιους ποδοσφαιριστές, που όλος ο υπόλοιπος κόσμος τους έχει ξεγραμμένους. Είναι κάτι που συνέβη αρκετές φορές στον ΠΑΟΚ (και όχι μόνο, βέβαια) τα τελευταία χρόνια. Σε όλες τις περιπτώσεις δικαιώθηκε ο κόσμος. Σε καμία οι προπονητάδες και οι τεχνικοί διευθυντάδες.

Παραδείγματα: Είχαν φέρει στον ΠΑΟΚ, εντελώς χύμα στο κύμα, τον Ιάπωνα τον Καγκάβα. Βιογραφικό γεμάτο, αλλά “φώναζε” το παλικάρι ότι βγήκε στη συνταξιοδότηση. Τον είδαμε σε δύο συμμετοχές του και τον λυπηθήκαμε. Μόνο τον… τροχονόμο έκανε, υποδεικνύοντας συνεχώς με τα χέρια στους συμπαίκτες του πώς και πού να κινηθούν, λες και του είπαν όταν μπαίνει στο γήπεδο για να κάνει τον προπονητή. Το θέαμα ήταν κωμικοτραγικό. Ο παίκτης που δεν μπορούσε να κάνει τίποτε, ήθελε να καθοδηγεί τους υπόλοιπους. Ποιος να του έδινε σημασία; Είδαν κι απόειδαν με την γκάφα που είχαν κάνει και, όπως ήταν λογικό, τον άφησαν να πάει στην ευχή της Παναγίας.

Με τεχνικό διευθυντή τον Ρέμπε, αποκτήθηκε ο Μουργκ. Μας είπαν ότι είναι… το 10 το καλό και ότι μπορεί να παίξει και στα πλάγια. Τον έφεραν για να αντικαταστήσει τον Πέλκα, όταν πουλήθηκε στη Φενέρμπαχτσέ. Μετά τις τρεις πρώτες εμφανίσεις του ήταν ξεκάθαρο ότι μιλάμε για έναν πολύ “λίγο” παίκτη, που θεωρητικά έχει προσόντα, αλλά επί της ουσίας δεν προσφέρει τίποτε. Δυο-τρία γκολ, δυο-τρεις καλές εκτελέσεις στημένων κι εκείνο ήταν όλο. Κινητικός, πρόθυμος, ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Τελικά, πολλή φασαρία για το τίποτε. Τώρα, όπως ήταν λογικό, περίσσεψε από το ρόστερ. Δεν μπήκε καν στην προετοιμασία. Του είπαν να ψάξει να βρει ομάδα και ψάχνουν κι αυτοί για να αδειάσουν τη θέση του.

Κι ύστερα, ο… Τέιλορ. Από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του τον λυπηθήκαμε. Λυπηθήκαμε και τον ΠΑΟΚ. Ηταν ντροπή να λέει ότι με παίκτες τέτοιας ανύπαρκτης ποιότητας θα διεκδικήσει και θα κατακτήσει τίτλους. Αποκτήθηκε κι αυτός χύμα στο κύμα, χωρίς να υπάρχει τεχνικός διευθυντής, αλλά υπήρχε ο Λουτσέσκου στην επάνοδό του και είναι απορίας άξιον πώς ο Ρουμάνος δέχτηκε να είναι ο Τέιλορ ο πρώτος-πρώτος που αποκτήθηκε πέρσι το καλοκαίρι, για να υποστηρίξει την προσπάθεια της ομάδας να ξαναπάρει νταμπλ… Οπως ήταν επίσης λογικό και επόμενο, ο Λουτσέσκου τον άφησε κι αυτόν εκτός πλάνων και όλοι μαζί ψάχνουν να του βρουν ομάδα, γιατί στη θέση του και την… Γκοντσάρεβα να βάλουν πιο πολλά θα προσφέρει.

Το ζητούμενο είναι να μην επαναληφθούν φέτος παρόμοιες γκάφες. Φέτος, που το απόλυτο κουμάντο στις μεταγραφές και στη συγκρότηση του ρόστερ το είχαν και το έχουν ο Λουτσέσκου και ο Μπότο. Θα το ξέρουμε σύντομα. Μετά τα πρώτα δυο-τρία επίσημα ματς θα φανεί αν και σε ποια περίπτωση, ή περιπτώσεις έγινε η “πατάτα”. Προσωπικά, το αποκλείω να αποκτήθηκαν πάλι παίκτες του τίποτε και του καθόλου και περιμένω την ευχάριστη επιβεβαίωση. Στην πράξη όμως. Οχι στη θεωρία.

Στέλιος Απ. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.