Πως αισθάνθηκαν βλέποντας τον Καραπαπά να ανοίγει σαμπάνιες στο κέντρο της Τούμπας;

Δημήτρης Μπούζας06 Μαΐου 2022

Δεν ξέρω πώς αισθάνθηκαν απαξάπαντες (κόουτς και παίκτες), οι έχοντες την αποστολή να εκπροσωπήσουν επάξια αρχές και παραδόσεις, βλέποντας τον Καραπαπά στο κέντρο της Τούμπας να πανηγυρίζει έξαλλα - και άγαρμπα λόγω παχυσαρκίας – με τις σαμπάνιες στο χέρι, την κατάκτηση του 47ου τίτλου της ομάδας του. 

Η συγκεκριμένη και μόνον εικόνα από μόνη της λέει πάρα πολλά για τον περήφανο κόσμο του ΠΑΟΚ. Ο οποίος περίμενε κάποιο σεβασμό τουλάχιστον στις προσδοκίες που είχε για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Βέβαια το μήνυμα της μισοάδειας Τούμπας, κάτι πρωτοφανές στα ποδοσφαιρικά χρονικά, παιχνίδι δηλαδή ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός να μην είναι sold out, αποδείχθηκε κακός οιωνός.

Προχθές καταγράφηκε μια ήττα πολύ σκληρή. Μία «υποταγή» που όσο και να θέλεις χαρακτηρίζοντας την ρεαλιστικά όχι και τόσο επώδυνη, δύσκολα γίνεται αποδεκτή. Ο κόουτς στις δηλώσεις του αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην έλλειψη ενέργειας. Εμείς θα προσθέσουμε και θα επικεντρωθούμε βασικά στην παντελή έλλειψη εναλλακτικών ποιοτικών λύσεων. Κάτι για το οποίο έχει και ο ίδιος ευθύνη, από τη στιγμή που στις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους συμπορεύτηκε και συμφώνησε διαβεβαιώνοντας ότι το υπάρχον ρόστερ του ήταν αρκετό. 

Ανεξάρτητα με την καλή ευρωπαϊκή του πορεία, ο ΠΑΟΚ στο εθνικό πρωτάθλημα δεν ήταν λίγες οι φορές που κλώτσησε – λόγω αδυναμίας και έλλειψης ποιοτικών εφεδρειών – την μία πίσω από την άλλη τις ευκαιρίες να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας, στην θέση μιας ομάδας που αγκομαχούσε να κρατηθεί και με τη βοήθεια της διαιτησίας σε αποστάσεις ασφαλείας από τους ανταγωνιστές της.

Έλλειψη ενέργειας; Ναι! Ύπαρξη πολλών προβλημάτων; Ναι και σε αυτό να συμφωνήσουμε. Όχι όμως να τα επικαλεστούμε και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό για προχθες. Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ολοφάνερο πως η «διαχείριση» του αγώνα απέτυχε παταγωδώς. Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε σε λεπτομερείς αναλύσεις. Ομως το γιατί χάθηκε αυτό το παιχνίδι εύκολα μπορείς να το δεις και να το διαπιστώσεις. Κι αυτό επειδή μπροστά σου είχες μια ξεκάθαρη εικόνα που έδειχνε τον Ρουμάνο να μην αντιλαμβάνεται ότι το σχήμα του πρώτου ημιχρόνου δεν θα άντεχε περισσότερο.

Παρά την πρωτοπορία του έδειχνε ότι ήταν έτοιμο να καταρρεύσει. Ολοι είναι αλήθεια ότι περίμεναν με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Ραζβάν να επιχειρήσει ταχύτατες αλλαγές. Καθυστέρησε. Τον πρόλαβε όμως ο αντίπαλος κόουτς επιχειρώντας τις διορθωτικές κινήσεις από το πρώτο λεπτό της επανάληψης και επιτυγχάνοντας μέσα σε ένα δεκάλεπτο από το ήδη υπό κατάρρευση σχήμα των γηπεδούχων, να πετύχει την ανατροπή. Οι καθυστερημένες κινήσεις του Ρουμάνου (ξέχωρα από κάποιες επιλογές του στο βασικό διακοσμητικών και δευτεροκλασάτων) κόστισαν.

Στον Λουτσέσκου έχουμε απονείμει πολλές φορές εύσημα για τις πετυχημένες διαγνώσεις του. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Σίγουρα θα στεναχωρήθηκε κι αυτός βλέποντας την εικόνα με τον Καραπαπά στο κέντρο της Τούμπας να πανηγυρίζει μια επιτυχία που ούτε στον ύπνο τους θα την ονειρευόντουσαν οι καταθορυβημένοι μετά τον αποκλεισμό τους ερυθρόλευκοι. 

Δυστυχώς τον ΠΑΟΚ τον κέρδισε ο Ρέαμπτσουκ. Θα λέγαμε ότι ο συμπαθέστατος και ικανότατος κόουτς του δικεφάλου κάποιες φορές θα έπρεπε να τολμήσει κινήσεις αποφασιστικές, έστω και παρακινδυνευμένες οι οποίες θα στόχευαν στην απομάκρυνση όλων των δευτεροκλασάτων και αποτυχημένων, που σε βάθος χρόνου αποτελούν πληγές και μπουκαπόρτες.

Επί πραδείγματι γιατί να συνεχίζει ο Σίντκλεϊ αφού ο Σάστρε μπορεί να τα καταφέρει χίλιες φορές καλύτερα; Γιατί να υπάρχει επιμονή στη χρησιμοποίηση του περιπατητή Μιτρίτσα, από τη στιγμή που θα μπορούσε με οποιαδήποτε δική του σοφή υπόδειξη στον ίδιο ρόλο να κουμπώσει ένας από τους ποιοτικούς που έχει στον πάγκο, όπως ο Άκπομ  και ο Ολιβέιρα απο την αρχή; Σαφέστατα τα rotation επιτρέπονται αλλά πολλές φορές αποτελούν παγίδες. Το να θεωρείται βασικός σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ο πράγματι τίμιος Μουργκ - άσχετα αν χθες σκόραρε με την εκπληκτική ασίστ του Σοάρες - και όχι κάποιος άλλος βασικός όπως χθες ο Ζίβκοβιτς, δεν νομίζει ότι είναι μια κάπως παρατραβηγμένη άποψη;

Σε ό,τι αφορά όλα αυτά θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η πρόθεση μας είναι να διατηρηθεί πάνω από όλα και ενόψει του τελικού η καλή ψυχολογία στην ομάδα. Η κριτική που ασκούμε είναι πάντοτε καλόπιστη και αδιαμφισβήτητα καλοπροαίρετη. Δεν είμαστε από αυτούς που περιμένουν κάποια στραβή για να κάνουμε τους έξυπνους. Δεν υπήρξαμε ποτέ ούτε μετά Χριστόν προφήτες, ούτε Κασσάνδρες. Προσπαθούμε να ξαναφέρουμε μπροστά μας την εικόνα του τελικού και να διαγράψουμε δια παντός αυτό που συνέβη χθες. Η διαιτησία ήταν καλή. Από τους παίκτες των γηπεδούχων δεν ξεχωρίσαμε απολύτως κανέναν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.