Πόρτσμουθ: Λύτρωση και άνοδος μετά από 12 χρόνια-Το επικό πάρτι στην παμπ! «Ποιος Μουρίνιο; Ο Μουσίνιο»

Δημήτρης Μπασμπαρέλας17 Απριλίου 2024

Η Πόρτσμουθ σφράγισε την άνοδο στην Championship ως πρωταθλήτρια στη League One το βράδυ της Τρίτης (16/4), αφού ολοκλήρωσε με ανατροπή τον θρίαμβο κόντρα στην Μπάρνσλεϊ με 3-2, βάζοντας μάλιστα τα δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και έτσι επιστρέφει στη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία μετά από 12 χρόνια!

Χιλιάδες χαρούμενοι οπαδοί των «Pompeys» εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, αφού η άνοδος έβαλε τέλος στη 12χρονη άγονη περίοδο της Πόρτσμουθ εκτός της δεύτερης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τον σύλλογο της νότιας ακτής να πέφτει τόσο χαμηλά το 2013, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Ο ιδιοκτήτης της Πόρτσμουθ, Έρικ Άισνερ, ο οποίος αγόρασε τον σύλλογο από το «Pompey Supporters Trust το 2017», δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη: «Τέλειος τρόπος για να κερδίσεις το πρωτάθλημα!! Δύο γκολ στο φινάλε από την ομάδα που δεν τα παράτησε ποτέ όλη τη σεζόν. Όλοι το αξίζουν αυτό. Από τους οπαδούς, το επιτελείο, τους παίκτες. Έχω την αίσθηση ότι το Πόρτσμουθ θα πάρει φωτιά απόψε. Τα λέμε για το φινάλε. ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Πόρτσμουθ έφτασε τους 94 βαθμούς σε 44 παιχνίδια, οκτώ περισσότερους από τη 2η της βαθμολογίας Ντέρμπι Κάουντι, η οποία έχει 86 πόντους. Το χαρακτηριστικό μετά το φινάλε του ματς και τους πανηγυρισμούς στο γήπεδο; Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ, καθώς οι παίκτες ενώθηκαν με τους οπαδούς για να κάνουν πάρτι!

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι παίκτες, αλλά και οι οπαδοί της Πόρτσμουθ έκαναν «γυαλιά καρφιά» την παμπ O'Neills, καθώς γιόρταζαν την άνοδό τους στο Πρωτάθλημα, με βραδινό πάρτι, αλλά και... άφθονη μπύρα. Μάλιστα, τα σκουπίδια και ο χαμός, μετά από την αποχώρησή τους, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, μέσω των social media, στη Βρετανία.

Επίσης, θα πρέπει να καταγραφεί ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, νωρίτερα, στα αποδυτήρια τραγουδούσαν «Τι να τον κάνουμε τον Μουρίνιο, έχουμε… Μουσίνιο». Ναι, ναι. Αυτός είναι ο προπονητής της Πόρτσμουθ. Ο Τζον Μάικλ Λιούις Μουσίνιο. Είναι γεννημένος τον Απρίλιο του 1986. Μόλις 38 ετών...

Σύμφωνα με το england365, ο Μουσίνιο από τα 22 του χρόνια είχε φροντίσει να ξεκινήσει τα μαθήματα για το δίπλωμα της προπονητικής, ώστε να μη χάσει καθόλου χρόνο. Τόσο συνειδητοποιημένος. Τόσο έτοιμος για την επόμενη σελίδα, αφού, αυτή στην οποία βρισκόταν, κάπως δεν του έβγαινε…

Από το 2021 έχει ψηφιστεί ως πρόεδρος για την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, κάτι που αποτελεί δείγμα της προσωπικότητάς του και της εμπιστοσύνης που εκπέμπει προς τους πρώην συναδέλφους του. Το 2022 εξασφάλισε το Pro License για να μπορεί να εργαστεί πλέον σε οποιοδήποτε επίπεδο επιθυμεί και τον χειμώνα του 2023, όταν τερμάτισε την ποδοσφαιρική του καριέρα, ανέλαβε την Πόρτσμουθ. Την παρέλαβε στη 18η θέση της βαθμολογίας και κατάφερε σε αυτούς τους ελάχιστους μήνες που καθοδήγησε το σύλλογο την περασμένη αγωνιστική περίοδο, να τερματίσει στην 8η θέση της LeagueOne.

Φέτος, ήταν η πρώτη του, γεμάτη ποδοσφαιρική χρονιά, ως κόουτς σε ομάδα, στην πρώτη του εμπειρία σε αυτό το νέο επαγγελματικό του κεφάλαιο. Στέφθηκε πρωταθλητής και ανέβασε τους «πομπέις» στην Championship για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.