Πορτογάλοι «VARίστες» σε... ειδικές αποστολές

Δημήτρης Μπούζας22 Ιανουαρίου 2023

Κάτι που δεν μπορεί κανείς να μην αναγνωρίσει στον Ρουμάνο κόουτς, ανεξάρτητα από την όποια άποψη έχει για τις ικανότητες του, είναι το θάρρος του να υπερασπίζεται αλήθειες που καίνε και που άλλοι συνάδελφοι του (και όχι μόνο) δεν τις πλησιάζουν, υπολογίζοντας το κόστος και τις καλές δημόσιες σχέσεις που διατηρούν ανοιχτές πόρτες (ο νοών νοείτω). 

Ο Ραζβάν από την πρώτη μέρα που πέρασε το κατώφλι της Τούμπας μέχρι και σήμερα, δεν άφησε να περάσει τίποτε από όσα παρασκηνιακά πλήγωσαν τον ΠΑΟΚ, χωρίς να τα καταγγείλει δημόσια. Προκαλώντας όπως ήταν επόμενο την οργή και τις αντιδράσεις της γνωστής εγχώριας μαφίας. Παρορμητικός, εκρηκτικός, με γλώσσα που τσακίζει κόκκαλα, ξεμπρόστιαζε και συνεχίζει να το κάνει, όλους όσους στήνουν την ομάδα του στον τοίχο και την λεηλατούν. 

Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσε να πει κανείς και αυθαίρετα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ήταν υποχρεωμένοι άλλοι να το κάνουν (να βγουν δηλαδή μπροστά), αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις των «θιγομένων» από τα καταγγελόμενα του μηχανοράφων, αλλά και του συνόλου των ΜΜΕ που τους αβαντάρουν. Στην προχθεσινή του παρέμβαση που αποκάλυψε ονόματα και διευθύνσεις με την ιστορία ενός κυκλώματος διαιτητών του VAR που λειτουργεί συστηματικά και του οποίου ο ΠΑΟΚ υπήρξε θέμα, με συνέπεια την απώλεια δύο τίτλων, ο Ρουμάνος κόουτς ήταν σκληρός, αμετακίνητος αλλά και απόλυτα τεκμηριωμένος. 

Ο Ραζβάν με τις αποκαλύψεις του, έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους ανήσυχους αλλά και ψαγμένους συναδέλφους να διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση και να διαπιστώσουν γρήγορα πως πραγματικά υπάρχει μία πολύ περίεργη και ύποπτη προτίμηση σε ένα τιμ συγκεκριμένων Πορτογάλων του VAR. Με δυο λόγια, έπεσαν πάνω στην περίπτωση, επιβεβαιώνοντας κάποιες υποψίες που είχαν για τον ρόλο που διαδραμάτισε επί του προκειμένου ο Κλάτενμπεργκ. 

Το μικρό κύκλωμα συνεχίζει να «απολαμβάνει» τις ευεργετικές και μονόδρομες επιλογές που είχε με τον προηγούμενο νταραβερτζή Εγγλέζο αρχιδιαιτητή, προφανώς και με τον σημερινό. Ήδη στο σημερινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ δίπλα στον Λευκορώσο, «καρφώθηκε» και πάλι VARίστας από το κύκλωμα των Πορτογάλων οι οποίοι δοκιμάστηκαν αρκετές φορές σε ειδικές αποστολές. 

Εμμέσως και η ΚΕΔ με την σιωπή της συμμετέχει σε αυτόν τον περίεργο «γάμο». Να σκεφτεί κανείς ότι δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που αποκόπτουν από εγνωσμένης αξίας ξένους διαιτητές τους κλασικούς συνεργάτες τους, τοποθετώντας αντ' αυτών στελέχη από το πορτογαλικό κύκλωμα.

Κλείνοντας το σχόλιο μας, επαναλαμβάνουμε πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ νιώθει περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο υπερασπίζεται την ομάδα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Στον οποίο ευχόμαστε επίσης καλή τύχη στην αυριανή νέα δύσκολη αποστολή του.

ΥΓ1: Καλή δεύτερη κίνηση, ελπίζεται ότι και θα ολοκληρωθεί η απόκτηση του έμπειρου Πολωνού δεξιού μπακ, Τόμας Κετζιόρα. Του οποίου η περίπτωση όπως τουλάχιστον λέγεται είναι αρκετά προχωρημένη. Παίζει και στις δύο πτέρυγες και είναι έτοιμος να βοηθήσει.

ΥΓ2: Αλήθεια ο Άρης εάν τελικά δεχόταν ο Ολυμπιακός Έλληνα διαιτητή, νιώθει σίγουρος πως υπάρχει κάποιος που θα τον δικαιώσει και θα του δώσει το 50-50; Εμείς δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε. Ρίχνοντας μια εικόνα στους διεθνείς της Σούπερ Λίγκας θολώνει το μάτι μας στην κυριολεξία. Υπάρχει μία τόσο φωτεινή εξαίρεση που δεν την γνωρίζουμε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.