Πορπόδης: «Μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο πανικός»

Δημήτρης Καλαϊτζής27 Φεβρουαρίου 2020

Ο έμπειρος πνευμονολόγος, Κώστας Πορπόδης, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στα τρία κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο πανικός.

«Το χειμώνα υπάρχουν πολλές λοιμώξεις και είμαστε σε εγρήγορση, δεν είναι μόνο ο κοροναϊός. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος και εχθρός είναι ο πανικός. Είναι ένας ιός που προκαλεί θανάτους, αλλά είναι λίγοι σε ποσοστό που φτάνει το 2.3%. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήπια συμπτώματα και πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν αν έχουν κάτι. 

Η πλειοψηφία έχει τα ίδια συμπτώματα. Ο οργανισμός Υγείας δεν μιλάει για πανδημία. Πολλές φαρμακοβιομηχανίες θέλουν να φτιάξουν το εμβόλιο, αλλά θέλει χρόνο. Είναι ένας ιός που μας απασχολεί μέχρι να φτιαχτεί το εμβόλιο. Γίνονται συχνοί έλεγχοι στα σύνορα, ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός ακόμα περισσότερο. Εμείς πρέπει να πλένουμε συνεχώς τα χέρια μας, να φοράμε μάσκα αν είμαστε κρυωμένοι και να ψάχνουμε τον γιατρό μας αν έχουμε κάποιο σύμπτωμα. Αυτός ο ιός έχει κοινά συμπτώματα με άλλους ιούς».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.