Πόποβιτς: «Ετσι θα παίξει η Σλόβαν στην Τούμπα, αυτές είναι οι αδυναμίες της»

Πέτρος Χαριζακλής29 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δημήτρης Πόποβιτς βρέθηκε στον ΠΑΟΚ σε ηλικία 14 ετών και έμεινε για επτά ολόκληρα χρόνια στους «ασπρόμαυρους». Κατάφερε να παίξει λίγες φορές με την ανδρική ομάδα του Δικεφάλου, ωστόσο πέρασε από τις ακαδημίες του, πήγε αρκετές φορές δανεικός και την τελευταία πενταετία ακολουθεί τον δικό του δρόμο στο εξωτερικό. Πρώτα στη Γερμανία και τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στη Σλοβακία για λογαριασμό της Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε. Μια μικρή ομάδα που εδρεύει στο ανατολικό άκρο της χώρας και τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει αρκετοί Ελληνες από εκεί.

Το Metrosport.gr επικοινώνησε με τον 26χρονο εξτρέμ για να μας μιλήσει για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ, τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, την οποία γνωρίζει αρκετά καλά. Ο Δημήτρης ξεχώρισε κάποιους παίκτες από την πρωταθλήτρια Σλοβακίας, είπε τη γνώμη του για το πως πιστεύει πως θα αγωνιστεί στην Τούμπα, τόνισε πως οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από τους Σλοβάκους ενώ αναφέρθηκε και στη μάχη της πρωτιάς του ομίλου. 

Επίσης, ο Ελληνας μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στη ζωή του στη Σλοβακία, στη Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε όπου αγωνίζεται, την δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ που ξεκινάει φέτος να παίζει σε επαγγελματικά πρωταθλήματα κάτι που δεν συνέβαινε όταν ανήκε εκείνος στον Δικέφαλο ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Πάμπλο Γκαρσία και Αντελίνο Βιεϊρίνια.


-Πως είναι τα πράγματα στη Σλοβακία; Βρήκες την ποδοσφαιρική σου Ιθάκη στη Ζέμπλιν;

«Εδώ είναι καλά τα πράγματα, έχουμε εστιατόριο στο προπονητικό κέντρο, μετά την προπόνηση τρώμε όλοι μαζί, μπορείς να πάρεις το φαγητό σου και στο σπίτι. Οι άνθρωποι είναι τυπικοί στις πληρωμές και δεν έχω παράπονο. Είναι μια χαρά, αφοσιώνεσαι στο ποδόσφαιρο. Η ζωή είναι ήρεμη και φτηνή. Σε συχνή βάση πάω για καφέ με τα παιδιά (σ.σ. τους άλλους Ελληνες που παίζουν στη Ζέμπλιν) μετά το τέλος της προπόνησης. Επίσης, κάνω συνέχεια έξτρα προπόνηση στο γυμναστήριο, έχουμε και διπλή προπόνηση και μέσα στην εβδομάδα με την ομάδα. Η Ζέμπλιν με πιστεύει και με στηρίζει, μου αρέσει εδώ, με βοηθάει να εξελιχθώ σαν παίκτης, αν κάνω μια καλή σεζόν ίσως να μπορέσω ένα καλύτερο βήμα. Είναι θετικό το όλο κλίμα γι΄αυτό έκατσα».

-Μετά τον ΠΑΟΚ που ξεκίνησε από τις ακαδημίες και ήσουν παίκτης του αρκετά χρόνια, είναι η πρώτη ομάδα που κάθεσαι τόσο πολύ. Τι άλλαξε;

«Η πίστη της Ζέμπλιν σε μένα άλλαξε και παίζω στην πρώτη κατηγορία. Παίζει σημαντικό ρόλο, είναι στο χέρι μου να καταφέρω κάτι καλύτερο για να ενδιαφερθεί καλύτερη ομάδα. Πιστεύω πως θα καταφέρουμε να μπούμε στα πλέι οφ».

-Τι στόχους έχει η ομάδα και ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Στόχος είναι τα πλέι οφ όπως τα προηγούμενα χρόνια, είμαστε καλά βαθμολογικά. Είμαστε μακριά από όλες τις έδρες, οπότε κάθε δύο εβδομάδες κάνουμε κάποιο μακρινό ταξίδι. Όταν έχουμε τόσες ώρες στο λεωφορείο βρίσκω κάτι να κάνω. Μιλάω με τα παιδιά, βλέπω σειρές, κάνουμε χαβαλέ. Στόχος μου είναι να παίξω όσο περισσότερο μπορώ και να κάνω καλά παιχνίδια, να βάλω όσο περισσότερα γκολ και ασίστ μπορώ».


-Νιώθεις καλύτερα που υπάρχει μια ελληνική παροικία εκεί;

«Νιώθω πολύ όμορφα, είναι πολύ σημαντικό να έχεις κι άλλους Ελληνες, έχουμε καλή παρέα, μιλάμε στη γλώσσα μας. Καταλαβαίνω αρκετά σλοβακικά, ειδικά αυτά του ποδοσφαίρου, μπορώ να μιλήσω κάποια βασικά σλοβακικά».

-Υπάρχει στο μυαλό σου να μείνεις πολλά χρόνια ακόμη στη Σλοβακία; Ή θέλεις μεταγραφή σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα;

«Αν έρθει κάποια πρόταση θα κοιτάξω το καλύτερο για την καριέρα μου, θα προτιμούσα ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Σίγουρα τα ζυγίζεις, τι σε συμφέρει να πας σε μια καλύτερη ομάδα εδώ ή να παίζεις σε άλλη χώρα και να παίξεις σε μια πιο μικρή ομάδα. Αν ερχόταν κάποια από τις μεγάλες ομάδες εδώ, θα ήταν πολύ καλό για την καριέρα μου».

«Δεν είναι συμπαγής η Σλόβαν, θα παίξει με αντεπιθέσεις στην Τούμπα»

-Γνωρίζεις καλά τη Σλόβαν Μπρατισλάβας αφού την έχεις αντιμετωπίσεις τρεις φορές ενώ την βλέπεις στο ίδιο πρωτάθλημα εδώ και δύο χρόνια. Ποια είναι τα ατού της και ποιες οι αδυναμίες της;

«Για το πρωτάθλημα της Σλοβακίας είναι η πιο δυνατή ομάδα, δεν είναι εύκολο να βρεις αδυναμίες γι’ αυτή την ομάδα. Το ατού της είναι πως μπορεί να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, είναι καλή στις αντεπιθέσεις και κυρίως θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα τον ΠΑΟΚ. Τα μειονεκτήματά της είναι πως έχει κάποια κενά στην άμυνα, δεν είναι τόσο συμπαγής, θα μπορέσει να βρει το γκολ ο ΠΑΟΚ».

-Ποιον παίκτη βλέπεις να ξεχωρίζει;

«O Bάις είναι ο καλύτερος παίκτης για μένα, αλλά είναι τραυματίας στα τελευταία παιχνίδια και μάλλον δεν θα παίξει. Ο Μραζ είναι καλός παίκτης, έπαιζε στην Ιταλία. Και ο Ραμπιού μου αρέσει που παίζει στο κέντρο. Ο ΠΑΟΚ αν είναι αυτός που πρέπει, έχει έμπειρους και ποιοτικούς, δεν έχει να φοβηθεί κάτι από τη Σλόβαν, θα πρέπει να προσέξει να μην κάνει λάθη».


-Τι διαφορές βλέπεις ανάμεσα στη Σλόβαν του 2019 και του σήμερα;

«Είχα παρακολουθήσει εκείνα τα παιχνίδια το 2019, η εικόνα που θα παρουσιάσει η Σλόβαν είναι εκείνη, θα περιμένει τον ΠΑΟΚ πίσω και θα είναι μαχητική και θα ψάξει τις αντεπιθέσεις. Στην Τούμπα θα περιμένει σίγουρα τον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει εκείνος. Μακάρι να παρουσιαστεί όπως πρέπει ο ΠΑΟΚ και να είναι εύκολο το παιχνίδι. Φέτος έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της η Σλόβαν και σε κάθε ματς παρατάσσεται διαφορετική».

-Πως βλέπεις τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ;

«Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ίσως στη Σλοβακία θα προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής η Σλόβαν. Είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ αν θα κερδίσει και τα παιχνίδια, πιστεύω πως μπορεί να πάρει δύο νίκες».

-Πως σου φαίνεται ο όμιλος; ΠΑΟΚ και Κοπεγχάγη θα κοντραριστούν για την πρωτιά ή η Σλόβαν θα μπει σφήνα;

«ΠΑΟΚ και Κοπεγχάγη θα κοντραριστούν για την πρώτη θέση, η Λίνκολν είναι η μικρή ομάδα. Το μόνο εύκολο και για τις δύο είναι η Λίνκολν, όμως η Σλόβαν δεν θα είναι εύκολο εμπόδιο».

«Μου αρέσει ο Μίτριτσα, πρέπει να στηριχθούν οι Ελληνες ποδοσφαιριστές»


-Εχεις δει τον φετινό ΠΑΟΚ σε κάποιο παιχνίδι; Πως σου φαίνεται;

«Είδα το ματς με τον Παναιτωλικό και τα δύο με την Μποέμιανς. Είναι ακόμη αρχή της σεζόν, μπορεί να δείξει πολύ περισσότερα ως ομάδα, έχει περιθώρια να βελτιωθεί. Είδα πως πήρε καινούριους παίκτες, ξεχωρίζω τον Μιτρίτσα, μου αρέσει. Ηρθε και ο Ακπομ που ξέρει την ομάδα, πιστεύω μπορεί να βελτιωθεί. Είναι πολύ σημαντικός ένας προπονητής για μια ομάδα, αλλά μόνος του δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα, οι παίκτες παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο».

-Πως σου φαίνεται που ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάνω από δύο Ελληνες (Πασχαλάκης-Μιχαηλίδης) στην αρχική ενδεκάδα του;

«Ο προπονητής έχει συγκεκριμένους παίκτες στο ρόστερ και επιλέγει τους καλύτερους γι΄αυτόν. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε όλες οι ελληνικές ομάδες να στηρίξουν τους Ελληνες ποδοσφαιριστές γιατί έχουν δείξει πως υπάρχει ταλέντο. Στο εξωτερικό στηρίζουν τα δικά τους παιδιά. Πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στους Ελληνες παίκτες, ο Τζόλης και ο Γιαννούλης είδες που έφτασαν όταν πήραν ευκαιρίες. Δεν μπορείς να βάζεις 10 λεπτά έναν νεαρό παίκτη ή όταν κάνει ένα κακό παιχνίδι να σημαίνει πως δεν κάνει».

-Πιστεύεις πως το γεγονός αυτό παίζει ρόλο και στη μη βελτίωση και εξέλιξη του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Ισως ναι, δεν είμαι σίγουρος. Για μένα πρέπει να υπάρχει ένας συνδυασμός Ελλήνων και ξένων, αν και οι Ελληνες θα ματώσουν περισσότερο για τη φανέλα».


-Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει Β ομάδα και θα αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ 2. Πιστεύεις πως αν υπήρχε αυτή η ομάδα όταν εσύ έπαιζες στον Δικέφαλο θα ήταν πιο εύκολη η μετάβαση στην πρώτη ομάδα από τις ακαδημίες και δεν θα χάνονταν πολλοί παίκτες;

«Είναι πολύ καλό, οι νεαροί παίκτες έχουν την ευκαιρία να παίξουν απέναντι σε αντρικές ομάδες. Τότε που ήμουν εγώ πήγαιναν δανεικοί, είχαν προπονητές που δεν ήταν στον ΠΑΟΚ, οπότε ενδιαφερόντουσαν για τις δικούς τους παίκτες. Πλέον μπορούν να εξελιχθούν περισσότερο, κι είναι πιο άμεση η εξέλιξη. Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ θα τους παρακολουθούν περισσότερο, οι διαφορές από τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα είναι μεγάλες. Με αυτόν τον τρόπο χάνονται πολλά ταλέντα, ίσως είναι σωστό η β ομάδα να λειτουργεί με το πλάνο της πρώτης ομάδας».

«Εκτιμώ τον Γκαρσία, αξίζει να αναλάβει πόστο ο Βιεϊρίνια»

-Τι γνώμη έχεις για τον Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητή; Είναι πίσω βήμα στην καριέρα του μετά την πρώτη ομάδα να προπονήσει τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ;

«Τον εκτιμάω πολύ ως ποδοσφαιριστή γιατί τον είχα συμπαίκτη και ως άνθρωπος είναι πολύ καλός. Για μένα μια χαρά τα πήγε πέρυσι στον ΠΑΟΚ. Δεν ξέρω αν είναι καλό για την καριέρα του που ανέλαβε την Β ομάδα του ΠΑΟΚ, μόνο εκείνος ξέρει τον λόγο».

-Ο Βιεϊρίνια έφτασε τις 250 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Πιστεύεις πως μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του θα πρέπει να αξιοποιηθεί στη διοίκηση ή στο τεχνικό επιτελείο;

«Εξαρτάται από την ομάδα, υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπό του, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, μια μεγάλη προσωπικότητα, έχει δώσει πολλά στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν το θέλει ο ΠΑΟΚ και το θέλει και ο ίδιος, θα το άξιζε να αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα. Εχει πολλές γνωριμίες, θα βοηθήσει σίγουρα».

-Τι διαφορές βλέπεις ανάμεσα στο σλοβακικό και ελληνικό πρωτάθλημα;

«Το σλοβάκικο βασίζεται στην φυσική κατάσταση και στις δυνάμεις, στις μονομαχίες, έχει κάποιους ποιοτικούς παίκτες, οι μεγάλες ομάδες προσπαθούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα παίζουν περισσότερο με τεχνική και πιο οργανωμένο τρόπο».

-Τι σου λείπει από την Ελλάδα και τι σου αρέσει στη Σλοβακία;

«Από την Ελλάδα μου λείπει η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, ο καλός καιρός, το καλό φαγητό, η θάλασσα. Στη Σλοβακία μου αρέσει πως είναι μια χώρα πιο ήσυχη, έχει φυσική ομορφιά, πολλά δάση, βουνά, λίμνες, έχουν τα τάτρας (σ.σ. βουνά-χιονοδρομικά) που είναι πανέμορφα. Θα ήθελα να έχω καλύτερο καιρό εδώ, τον χειμώνα έχει πάρα πολύ κρύο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.