Ποντάροντας στις καραμπόλες και τζογάροντας στα ανέλπιστα

Δημήτρης Μπούζας06 Ιουλίου 2021

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ και υπομονή έχουν και δεν έπαψαν να πιστεύουν πως κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα πράγματα σε ότι έχει σχέση με τον τρόπο αλλά και με το μέγεθος της ενίσχυσης του έμψυχου υλικού της ομάδας τους, όταν τους δοθεί η ευκαιρία στις όποιες παρεμβάσεις τους στα ΜΜΕ χωρίς υπερβολές και υψηλούς τόνους, καταθέτουν την γνώμη τους για όλα όσα μέχρι στιγμής έχουν συμβεί στο μεταγραφικό «μέτωπο». 

Οι απόψεις τους συγκλίνουν σε διαπιστώσεις που στο σύνολο τους δεν μπορούν να χαρακτηριστούν θετικές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αποκλείουν να υπάρξει μια διαφοροποίηση άμεσα ή σε βάθος χρόνου. Αυτό το τελευταίο το στηρίζουν στην παρουσία του Ιβάν και σε μια ακόμα παρέμβαση του, που θα μπορούσε να εξισορροπήσει την κατάσταση, αν τελικά δεν τα καταφέρουν οι καθ΄υλην αρμόδιοι. 

Είναι αλήθεια πως μέχρι τώρα η εικόνα και η μεταγραφική δραστηριότητα των κυπελλούχων προβληματίζει. Κι αυτό κατά κύριο λόγο δεν οφείλεται στην καθυστέρηση από τη στιγμή που χρόνος – έστω τραβηγμένος – υπάρχει. Αφορά κατά κύριο λόγο τη δομή της σκέψης του σχεδιασμού της όλης προσπάθειας. 

Το ερωτηματικό είναι αν υπάρχει τέτοια δομή. Και αν υπάρχει, αν είναι αυτή που επιτρέπει ή ανέχεται εδώ και μεγάλο διάστημα ο κόσμος, να βομβαρδίζεται και να βασσανίζεται από έναν καταιγισμό αλληλοσυγκρουόμενων πληροφοριών, με κουίζ και αινίγματα που έχουν δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα αβεβαιότητας και ρευστότητας. 

Οι ΠΑΟΚτσήδες αναρωτιούνται εάν η ομάδα που έχει μεγαλομέτοχο τον Ιβάν αυτή τη στιγμή να δείχνει ότι δεν είναι σε θέση να κλείσει μια μεταγραφή χωρίς αναβολές και χωρίς περιπέτειες ή να καθυστερεί για κάποιες λίγες χιλιάδες ευρώ την ολοκλήρωση μιας αντίστοιχης που αφορά παίκτη τον οποίο απαιτεί ο κόουτς. 

Η περίπτωση με τον Ολιβέιρα με τις αλεπάλληλες αναβολές και τις αλληλοδιαψεύσεις είναι κάτι το ασυνήθιστο, προφανώς και απαράδεκτο. Η διακίνηση επίσης σεναρίων όπως η περίπτωση του αόρατου χαφ του ενός εκατομμυρίου, επί τόσο καιρό, προκαλεί και τους πλέον καλοπροαίρετους. 

Επιπρόσθετα πληροφορίες που παρουσιάζουν τον ΠΑΟΚ να αποσύρεται από διεκδικήσεις στόχων για μικροποσά και τους στόχους αυτούς να τους κερδίζουν μικρο-ομάδες, ανησυχούν. Απαντήσεις για τα παραπάνω δεν έχουμε. Εάν υπάρχουν εμείς δεν τις βλέπουμε. 

Στον αντίποδα κάποιοι αδιόρθωτοι ποντάροντας σε καραμπόλες και τζογάροντας σε ανέλπιστα, περιμένουν να κάνουν θετικό ταμείο στο φινάλε για να σβήσουν τα αποτυπώματα τους από ένα σωρό αποτυχημένες προσπάθειες. 

Με δυο λόγια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σοβαρές οι κινήσεις του τύπου πάμε για τον τάδε, τον κλείσαμε αλλά επειδή έχουμε μια διαφορά κάποια χιλιάρικα, θα ανοίξουμε πόρτα για κάποιον άλλον που όταν έπρεπε να τον αποκτήσουμε τον πετάξαμε στην άκρη χαρακτηρίζοντας τον ακριβό. Και το κάνουμε αυτό για να ρίξουμε την τιμή από την προηγούμενη περίπτωση με τη δικαιολογία ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο δεύτερος παρά το γεγονός ότι συμμετείχε στο Euro και είχε δύο εξαιρετικές εμφανίσεις, έπεσε στην μισή τιμή η αξία του!!! Και ως εκ τούτου είναι εφικτή η απόκτηση του. 

Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χρόνος θα δείξει, γιατί για αυτήν την θέση και γύρω από την παρουσία του Σφιντέρσκι παίζονται πολλά. Απλές διαπιστώσεις που δείχνουν προχειρότητες, ασόβαρες προσεγγίσεις και όχι σοβαρή δομή σκέψης και συμπεριφοράς. 

Το λογικό θα ήταν οι προθέσεις να είναι ξεκαθαρισμένες από την αρχή. Επί του προκειμένου το μόνο ξεκαθαρισμένο ήταν ότι τον Ολιβέιρα τον ζήτησε ο κόουτς. Η εμφάνιση στο προσκήνιο της περίπτωσης του Κρμέντσικ ξαφνικά μπορεί να χαρακτηριστεί σαν έκπληξη (θα την έλεγα κι ευχάριστη) εάν η περίπτωση του δεν χρησιμοποιείται για άλλους λόγους. 

Κλείνοντας το σχόλιο, θα ζητήσουμε από τους επίσημους και ανεπίσημους σεναριογράφους, επιτέλους να μας πουν το όνομα του χαφ του εκατομμυρίου, που παραμένει άγνωστο από το ξεκίνημα ακόμη των μεταγραφών. Και κάτι ακόμη, να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία που έδωσε ο Λουτσέσκου για τους παίκτες που θέλει να τους έχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, τελειώνει σε μία εβδομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.