Ποντάρει στο υψόμετρο

Θανάσης Κυλώνης14 Οκτωβρίου 2021

Τζάμπα ήττα γνώρισε η Εθνική μας ομάδα στη Σουηδία, με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου να επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά. Σ’ αυτό το άθλημα δεν κερδίζει πάντα αυτός που παίζει καλύτερα, αφού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Φαν Σχιπ ήταν σαφώς ανώτερη των Σουηδών, που γλίτωσαν από το VAR και τα δοκάρια.

 Μπορεί να διατηρούμε ακόμα κάποιες μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ, ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε το 2/2 εντός έδρας το Νοέμβρη κόντρα σε Ισπανία και Κόσοβο, ελπίζοντας σε γκέλα των Ισπανών και στο εντός έδρας παιχνίδι τους με την Σουηδία. Σενάριο πολύ τραβηγμένο για να είμαστε ειλικρινείς, έχοντας πολύ νωπή και την εξαιρετική εικόνα που είχε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε στο πρόσφατο Nations League. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ούτε σ’ αυτό το Μουντιάλ θα δώσουμε το παρόν, πολύ πιθανόν να πάμε σε νέα αλλαγή ομοσπονδιακού τεχνικού και… φτου κι απ’ την αρχή.

 Τα προκριματικά συνεχίζονται σήμερα στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής και προκύπτουν επιλογές για όλα τα γούστα. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι (23.00), η Βολιβία ποντάροντας όπως πάντα στο μεγάλο υψόμετρο της Λα Πας (3.650 μ.), εκεί όπου η έλλειψη οξυγόνου στο «Ερνάντο Σίλες» (φωτό) επηρεάζει τους αντιπάλους της, θα προσπαθήσει να πάρει μια δεύτερη κολλητή εντός έδρας νίκη μετά το 1-0 επί του Περού (με 10 παίκτες!). Η Παραγουάη εκτός έδρας ούτως ή άλλως είναι ευάλωτη, αξίζει το ρίσκο στο 2.35 του άσου.

 Στα μεταμεσονύκτια ματς, Κολομβία, Αργεντινή, Χιλή και Βραζιλία είναι φαβορί, αλλά οι άσοι τους είναι χαμηλοί και δεν αξίζουν. Μια σκέψη είναι ο άσος της Αργεντινής κόντρα στο Περού μαζί με over, κοντά στο 1.90, αφού οι Μέσι, Λαουτάρο, Ντι Μαρία και σία είναι σε καλή κατάσταση και το κοινό στο «Μονουμεντάλ» θα δώσει ρυθμό.

 Στο μεγάλο ματς της βραδιάς, το Βραζιλία-Ουρουγουάη, αξίζει το καλοπληρωμένο g/g στο 2.35. Η Βραζιλία έρχεται από την πρώτη της βαθμολογική απώλεια στο 0-0 με την Κολομβία, μικρό το κακό όμως, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει ουσιαστικά την παρουσία της στο Μουντιάλ. Αυτή που καίγεται για βαθμούς είναι η Ουρουγουάη, που έμεινε «άσφαιρη» στα δύο τελευταία της ματς με Κολομβία και Αργεντινή, χάνοντας πάντως μεγάλες ευκαιρίες με τον Σουάρες. Ο Καβάνι και στα δύο μπήκε αλλαγή, σήμερα μάλλον θα ξεκινήσει βασικός. Δύσκολα να δούμε και τρίτο σερί ματς χωρίς γκολ απ’ την «σελέστε».

 ΕΠΙΛΟΓΕΣ

 ΒΟΛΙΒΙΑ – ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ 1

 ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΠΕΡΟΥ 1 & Over

 ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ G/G

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.