Ποντάρει στην ταχύτητα, αλλά θα χρειαστεί την ουσία 

Γιώργος Στράντζαλης08 Μαΐου 2022

Μετά την ήττα στη Λεωφόρο και το πλεονέκτημα που έχασε ο Αρης έναντι του Παναθηναϊκού για την 3η θέση, το “πρέπει” της νίκης στον αποψινό αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι μεγάλο. Και για να επιτευχθεί θα πρέπει οι Κιτρινόμαυροι να είναι ουσιαστικοί και να βρουν το δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. 

Σε αυτή την αποστολή η ομάδα δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως με τον Μαυριτανό στην κορυφή όλη τη σεζόν ο Αρης σκοράρει “κατά ριπάς”. Ενώ υπάρχει κι ένα στατιστικό, που θέλει την ομάδα να μη σκοράρει χωρίς την παρουσία του στην 11άδα. 

Το πιο πιθανό σενάριο για την αποψινή αναμέτρηση είναι να ξεκινήσει χωρίς “καθαρό” φορ, οπότε οι παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν αυτό το κενό χρειάζεται να ανταποκριθούν στο επιθετικό κομμάτι και σε κάθε περίπτωση να είναι ουσιαστικοί στις τελικές που θα βρουν μπροστά από την αντίπαλη εστία. 

Παρά την απουσία του Μαυριτανού η αγωνιστική λογική του Χερμάν Μπούργος δεν αλλάζει καθώς σκοπεύει να διατηρήσει το 4-4-2 και μία από τις σκέψεις του είναι η συνύπαρξη των Ντάνιελ Μαντσίνι-Λούις Πάλμα καθώς αμφότεροι έχουν αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θέση. 

Η αρχή για τον Αργεντίνο έγινε στα Playoffs της σεζόν 2019-20 όπου ως επί των πλείστων ήταν στην κορυφή της επίθεσης για να ακολουθήσει η χρησιμοποίησή του στη συγκεκριμένη θέση και σε εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Πάλμα έχει καταγράψει δύο συμμετοχές στο αρχικό σχήμα, στο πλευρό του Καμαρά.

Εφόσον επιλεγούν οι Μαντσίνι-Πάλμα στην κορυφή της επίθεσης, τότε ο Ματέο Γκαρσία πιθανότατα θα έχει θέση βασικού στο ένα άκρο, για πρώτη φορά επί ημερών Χερμάν Μπούργος, εκτός κι αν επιλεγεί εκ νέου ο Γκάμα. Στο άλλο άκρο θα βρεθεί ο Χουάν Ιτούρμπε, οποίος στη Λεωφόρο έδειξε ότι επανέρχεται στο 100% μετά τον τραυματισμό του. 

Αυτή η επιθετική τετράδα έχει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως για παράδειγμα η ταχύτητα, ενώ μπορεί να αποδώσει συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Το εναλλακτικό σχέδιο του Μπούργος περιλαμβάνει την παρουσία ενός επιθετικού, σε διάταξη δηλαδή 4-2-3-1 την οποία όμως δε φαίνεται να προτιμά. Σε αυτήν την περίπτωση μπαίνει μπαίνει στην εξίσωση και ο Μπαντού Εντιαγέ -αντί του Ματέο.

Παίρνει φανέλα ο Σούντγκρεν

Ελλείψει του Αμπουμπακάρ Καμαρά ο Αρης αναγκαστικά αλλάζει στην επίθεση. Το ίδιο ωστόσο θα συμβεί και στη μεσοαμυντική αλλά και την αμυντική γραμμή. Ο Λούκας Σάσα δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον μυϊκό τραυματισμό και έμεινε εκτός, οπότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου Χαβιέρ Ματίγια και Σέικ Ντουκουρέ θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ. 

Στην τετράδα της άμυνας, η απουσία του Κριστιάν Γκάνεα δεν οδηγεί σε ενεργοποίηση παίκτη, τουλάχιστον, στο αρχικό σχήμα. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν θα έχει θέση βασικού μετά από τέσσρις αγώνες κι έχοντας συνολικό χρόνο στα τελευταία ματς μόλις 22 λεπτά (!), αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα καλύψει το αριστερό άκρο ή αν θα επιστρέψει στη φυσική θέση του στο αντίστοιχο δεξιά. Πάντως, ο Σαλέμ Εμπακατά επίσης θα είναι στο αρχικό σχήμα, όπως και οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας αλλά και ο Χουλιάν Κουέστα κάτω από τα δοκάρια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.