Πολυβόλα οι Νετς, απάντησαν οι Σανς, νέο break των Κλίπερς

Metrosport Team31 Μαΐου 2021

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον απέκτησαν τα τέσσερα ζευγάρια των πλέι οφ του ΝΒΑ που είχαν δράση χθες αργά το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα. Ένα βήμα από την πρόκριση βρέθηκαν Νετς και Χοκς ενώ οι Κλίπερς και οι Σανς πήραν πίσω το πλεονέκτημα της έδρας.

Πιο συγκεκριμένα...

Οι Σανς απάντησαν στο break των Λέικερς και ισοφάρισαν τη σειρά τους στο 2-2, αφού νίκησαν μέσα στο Λος Άντζελες με 100-92. Οι πρωταθλητές έχασαν με τραυματισμό τον Άντονι Ντέιβις που όμως είναι πιθανό να είναι παρών στον 5ο και καθοριστικό αγώνα. Κορυφαίος των Σανς ήταν ο Κρις Πολ με 18 πόντους και εννιά ασίστ ενώ από 17 πόντους είχαν Ντέβιν Μπούκερ και Τζάε Κράουντερ. Για τους Λέικερς ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 25 πόντους, 12 ριμπάουντ και έξι ασίστ.

Ήταν η πρώτη φορά σε ματς του ΝΒΑ που δύο αντίπαλοι 35+ χρόνων οδήγησαν τις ομάδες τους σε πόντους και ασίστ.

Ακόμη μεγαλύτερο ήταν το επίτευγμα των Κλίπερς. Μετά τα back to back break των Μάβερικς, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο, με δύο διαδοχικές δηλαδή νίκες μέσα στο Ντάλας. Επικράτησαν μάλιστα εύκολα των Μαβς με 106-81, με τον Καουάι Λέοναρντ να σημειώνει 29 πόντους με 10 ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Για τους Μάβερικς ο Κρίσταπς Πορζίνγκις είχε 18 πόντους.

Ασταμάτητοι στην επίθεση οι Νετς, νίκησαν τους Σέλτικς με 141-126 στη Βοστόνη και έκαναν το 3-1 στη σειρά της Ανατολής. Η Big-3 του Μπρούκλιν έβαζε σήμερα... μάτια. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 42 πόντους με 14/20 σουτ, τέσσερα ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ο Κάιρι Ίρβινγκ 39 πόντους, 11/24 σουτ και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 23 πόντους, 8/12 σουτ και 18 ασίστ! Για τους Σέλτικς ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 40 πόντους, επτά ριμπάουντ και πέντε ασίστ.

Η τριάδα των σούπερ σταρ των Νετς σημείωσε αθροιστικά 104 πόντους και ισοφάρισε την κορυφαία σχετική επίδοση από συμπαίκτες των Χάβλιτσεκ, Ουάιτ, Κάουενς του 1973 και των Ουίλκινς, Ουίτμαν, Ουέμπ του 1986.

Ένα περιστατικό κόντρα στα συνηθισμένα για το ΝΒΑ, σημειώθηκε στη Βοστόνη. Φίλος των Σέλτικς πέταξε μπουκάλι στον Ίρβινγκ και συνελήφθη...

Έτοιμοι να βρεθούν στα ημιτελικά της Ανατολής είναι οι Χοκς που νίκησαν για τρίτη φορά τους Νικς κάνοντας το 3-1, αφού επικράτησαν με 113-96 στην Ατλάντα. Ο Τράε Γιανγκ ήταν και πάλι ο κορυφαίος των «γερακιών» με 27 πόντους και εννιά ασίστ ενώ για τους Νικς ο Τζούλιους Ραντλ είχε 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και επτά ασίστ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.