Πολιτικοί και αθλητές που έσπασαν την καραντίνα για τον κορωνοϊό

Metrosport Team07 Μαΐου 2020

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να συμμορφωθούν με το lockdown που επιβλήθηκε σε πολλές χώρες στον κόσμου λόγω του κορωνοϊού.

Γιατροί πολιτικοί αλλά και γνωστοί αθλητές δεν τήρησαν τα μέτρα και παραβίασαν την καραντίνα λόγω της πανδημίας.

Η Independent συγκέντρωσε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Δρ Νιλ Φέργκιουσον

Ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, ο επιστήμονας του οποίου η έρευνα βοήθησε στην έναρξη του lockdown, παραιτήθηκε από το ρόλο του ως βασικού κυβερνητικού συμβούλου αφού παραδέχθηκε ότι είχε παραβιάσει τους κανόνες κοινωνικής απόστασης, συναντώντας τον «εραστή» του στο σπίτι του.

Ωστόσο, ο καθηγητής Φέργκιουσον δεν είναι η πρώτη εξέχουσα προσωπικότητα που πιάστηκε να παραβιάζει περιορισμούς κοινωνικής απόστασης εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας κορωνοϊού.

Εδώ παρατίθενται μερικά από τα άλλα εξέχοντα ονόματα που έχουν βρεθεί στο προσκήνιο για κατάχρηση τοπικών μέτρων κλειδώματος:

Δρ Κάθριν Κάλντεργουντ

Η επικεφαλής ιατρική υπάλληλος της Σκωτίας παραιτήθηκε τον Απρίλιο μετά από δύο παραβιάσεις του lockdown για να επισκεφτεί το δεύτερο σπίτι της, το οποίο βρισκόταν περισσότερο από μία ώρα μακριά από την κύρια κατοικία της στο Εδιμβούργο.

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη υπουργός της Σκωτίας Νίκολ Στάρτζεον υποστηρίζει την παραμονή της Κάλντεργουντ στη θέση της, η τελευταία αποφάσισε τελικά να παραιτηθεί από το ρόλο της, ώστε να μην «αποσπά την προσοχή» από το κοινωνικό μήνυμα της καραντίνας.

Ρόμπερτ Τζένρικ

Ο γραμματέας στέγασης, κοινοτήτων και τοπικής αυτοδιοίκησης αναγκάστηκε να απολογηθεί αφού ταξίδεψε περισσότερο από μία ώρα για να επισκεφτεί τους γονείς του παρά την προειδοποίηση προς τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι.

Ο κ. Τζένρικ δέχθηκε επίσης κριτική για το ταξίδι του 150 μίλια από την ιδιοκτησία του στο Λονδίνο στο σπίτι του στο Herefordshire, από όπου ταξίδεψε στους γονείς του στο Shropshire.

Ωστόσο, υπερασπίστηκε τις πράξεις του, λέγοντας ότι πήγε να παραδώσει φαγητό και φάρμακα στους απομονωμένους γονείς του

Στίβεν Κίνοκ

Ο βουλευτής του Aberavon στη Νότια Ουαλία πιάστηκε από την αστυνομία αφού ταξίδεψε στο Λονδίνο για να γιορτάσει τα γενέθλια του πατέρα του.

Αφού ο κ. Kinnock δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Twitter που δείχνοντας τον τρόπο για κοινωνικές αποστάσεις με τους γονείς του έξω από το σπίτι τους, η Αστυνομία της Νότιας Ουαλίας απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι γιορτάζουμε τα γενέθλια του μπαμπά σου είναι ένα υπέροχο πράγμα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο ταξίδι. Όλοι έχουμε τον ρόλο μας να παίξουμε σε αυτό (την καραντίνα), σας καλούμε να συμμορφωθείτε με τους περιορισμούς, είναι σε ισχύ για να μας κρατήσουν όλους ασφαλείς. Ευχαριστούμε».

Δρ Ντέιβιντ Κλαρκ

Ο Νεοζηλανδός πολιτικός χαρακτήρισε τον εαυτό του «ηλίθιο» επειδή οδήγησε 20 χιλιόμετρα για να πάει με την οικογένειά του στην παραλία το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας στη χώρα.

Αυτό το περιστατικό αποκαλύφθηκε μια εβδομάδα αφότου φωτογραφήθηκε για βόλτα με ποδήλατο 2 χλμ. από το σπίτι της οικογένειάς του στο Dunedin, στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας.

Αν και ο υπουργός Υγείας υπέβαλε την παραίτησή του στην πρωθυπουργό Τζασίντα Άρντερν, αυτή επέλεξε να τον υποβιβάσει στο κατώτατο αξίωμα του υπουργικού συμβουλίου.

Μάρκος Ρόχο

Δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που βρέθηκαν στο επίκεντρο λόγω κοινωνικών παραβιάσεων, καθώς ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πιάστηκε πρόσφατα να παραβιάζει τους κανόνες της καραντίνας στην Αργεντινή.

Ο 30χρονος, που αγωνίζεται ως δανεικός στην Εστουντιάντες, εθεάθη να παίζει χαρτιά και να καπνίζει με φίλους στην πατρίδα του σε ένα βίντεο στο Instagram.

Κάιλ Ουόκερ

Η Μάντσεστερ Σίτι και ο Άγγλος διεθνής αμυντικός αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη τον Απρίλιο, αφού έγινε ευρέως γνωστό ότι πραγματοποίησε πάρτι στο σπίτι του στο Τσέσαϊρ, παραβιάζοντας κατάφωρα την καραντίνα.

Ο σύλλογος υποσχέθηκε ότι ο 29χρονος θα περάσει από «εσωτερική πειθαρχική διαδικασία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.