Πωλητές Λαϊκών Αγορών: Υποχρέωσαν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2021

Σε απόσυρση του σχεδίου νόμου για τις λαϊκές αγορές με τη μορφή που προτάθηκε εξαρχής προχωρά η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων ύστερα από σύσκεψη των εκπροσώπων των ομοσπονδιών λαϊκών αγορών, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.  

Δεσμεύτηκε μάλιστα να φέρει ένα νέο που θα αποτελέσει βάση συζήτησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης.  

«Κερδήθηκε μία πρώτη μάχη. Είμαστε ικανοποιημένοι, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως πανηγυρίζουμε. Έχουμε δρόμο ακόμη και περιμένουμε πλέον από την κυβέρνηση να κάνει τα βήματα που χρειάζονται για να φτάσουμε σε συμφωνία», αναφέρει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Άγγελος Δερετζής.  

"Η Ομοσπονδία, όπως και την προηγούμενη φορά, θα λειτουργήσει με βάση τη διαφάνεια. Δηλαδή, όταν θα παραλάβει το σχέδιο νόμου, θα το κοινοποιήσει στα σωματεία, που ανήκουν στη δύναμη της και όπου αλλού μας ζητηθεί και φυσικά θα το θέσει στη διάθεση όλων των συναδέλφων. Παράλληλα θα το επεξεργαστεί και θα απαντήσει" σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.   

Ο κ. Δερετζής ζήτησε να ανοίγουν το Σάββατο οι λαϊκές αγορές στο δήμο Ευόσμου - Κορδελιού και στο νομό Χαλκιδικής. Αίτημα που έγινε δεκτό και μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει σχετική απόφαση από τα αρμόδια υπουργεία. 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.