Πόλεμος στην Ουκρανία - Κραυγή ενός παιδιού: «Δεν θέλω να πεθάνω!»

Metrosport Team25 Φεβρουαρίου 2022

Με τη ρωσική εισβολή να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 5 το πρωί της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου, οι κάτοικοι της Ουκρανίας έχουν βρει καταφύγιο σε σταθμούς του μετρό προσπαθώντας να προφυλαχθούν. 

Μάλιστα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας και τόνισε ότι 4 σταθμοί του μετρό θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια για τις αεροπορικές επιδρομές.


Εικόνες «γροθιά στο στομάχι», βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα. Ένα παιδάκι λέει οτι δεν θέλει να πεθάνει.

Εικόνες απόλυτου χάους από χθες στην Ουκρανία με φοβισμένους όλων των ηλικιών τρέχουν στα διάφορα καταφύγια για να προφυλαχθούν.

Από την πρώτη στιγμή της επίθεσης της Ρωσίας, σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας επικράτησε πανικός, ενώ στο Κίεβο οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι ήταν μποτιλιαρισμένοι από οχήματα που εγκατέλειπαν την πόλη.


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν καταφύγιο σε σταθμούς τους Μετρό στο Κιέβου.

Μέσα σε λίγες ώρες οι δραματικές εικόνες που έχουν κατακλύσει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έκαναν το γύρο του κόσμου.


Τα βίντεο που μεταδίδονται στα τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο είναι συγκλονιστικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που μεταδίδει το Bloomberg και δείχνει ένα παιδάκι από την Ουκρανία με δάκρυα στα μάτια να λέει: «Δεν θέλω να πεθάνω».


Σε άλλο βίντεο από τη Μαριούπολη μία γυναίκα δεν ξέρει προς τα πού να πάει για να σωθεί. «Πού να πάω; Πείτε μου, πού να τρέξω», λέει με το φόβο ζωγραφισμένο στα μάτια της.


πηγή: dikaiologitika

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.