Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: 8 νεκροί από τους πυροβολισμούς

Metrosport Team24 Φεβρουαρίου 2022

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι γίνονται βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα, ενώ τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε στο ανατολικό τμήμα της χώρας πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο του στρατού της Ρωσίας, που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Κιέβου. Ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε από πλευράς του ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε “εκτός λειτουργίας” αεροπορικές βάσεις της χώρας.

Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην Ουκρανία και από τη Λευκορωσία, όπως από τη Ρωσία, με λευκορωσική υποστήριξη γύρω στις 05:00 πμ τοπική ώρα σήμερα, και μια επίθεση εξαπολύθηκε επίσης από την προσαρτημένη Κριμαία, ανακοίνωσε σήμερα η συνοριοφυλακή της Ουκρανίας. Σύμφωνα με αυτή, επιθέσεις κατά μονάδων των μεθοριακών φρουρών και σημείων ελέγχου βρίσκονται σε εξέλιξη με τη χρήση πυροβολικού, άλλου στρατιωτικού υλικού και μικρών όπλων στις ουκρανικές περιοχές Λουγκάνσκ, Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Ζιτόμιρ.

«Σύντομα η λήξη της επιχείρησης - Οι πόλεις του Ντονμπάς θα απελευθερωθούν»

Τη λήξη, σύντομα, της επιχείρησης στην περιοχή του Ντονμπάς, προανήγγειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν.Όπως είπε ο ίδιος, η επιχείρηση σύντομα θα φθάσει στο τέλος της, διαμηνύοντας ότι οι πόλεις του Ντονμπάς «θα απελευθερωθούν».

*Πηγή φωτογραφίας: the times


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.