Πόλακ: «Μας διώχνουν από τον Άγιο Κοσμά ενώ έχουμε αγώνες - Προσπαθούμε για μια παράταση»

Πέτρος Χαριζακλής01 Φεβρουαρίου 2023

Διορία επτά ημερών δόθηκε στους αθλητές που κατοικούν στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά για να παραδώσουν τα κλειδιά και να αποχωρήσουν. Κάτι που προκάλεσε αναστάτωση καθώς αυτό συμβαίνει εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων των αθλητών.

Οι αθλητές καλούνται να μετακομίσουν χωρίς προειδοποίηση και με πίεση χρόνου σε σπίτια των πέντε περίπου ατόμων και με απόσταση από τις εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου.

Μάλιστα την Τρίτη (31/1) η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα προχώρησε σε μια δυναμική παρέμβαση τονίζοντας πως η Ομοσπονδία θα κάνει τα πάντα για να μην αποχωρήσουν οι αθλητές.

Εμφανώς απογοητευμένη, η Ελένη Πόλακ μίλησε στο Metrosport.gr και εξήγησε το πόσο ξαφνικά έμαθαν για την απόφαση αυτή οι αθλητές που διαμένουν στους ξενώνες και τι τους έχει ζητηθεί, τόνισε πως ήδη έχουν αρχίσει να μαζεύουν τα πράγματά τους ενώ σημείωσε πως ο ΣΕΓΑΣ τους στηρίζει.

-Πώς και πότε μάθατε για την έξωση από τους ξενώνες;

«Την προηγούμενη Πέμπτη το μάθαμε και μας είπαν μέχρι αύριο (Πέμπτη 2/2) μας να τα έχουμε αδειάσει».

-Πως το αντιμετωπίζετε όταν έχετε άμεσα αγωνιστικές υποχρεώσεις;

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί η ξεκούραση μας έχει γίνει μάζεμα. Εγώ το Σάββατο μετά την ημερίδα γύρισα να μαζέψω το δωμάτιο και ακόμα μαζεύω. Δεν έχω προλάβει να ξεκουραστώ».

-Πόσα άτομα μένουν στους ξενώνες;

«Στους ξενώνες συνολικά φιλοξενούνται 94 αθλητές από πολλά αθλήματα. 20-25 περίπου είμαστε του στίβου».

-Ποια θα είναι η αντίδραση σας;

«Προσπαθούμε να πάρουμε μια παράταση για να μπορούμε να εστιάσουμε και στους αγώνες που ακολουθούν αλλά δεν μπορούμε και να ρισκάρουμε να χάσουμε τα πράγματα μας που τα έχουμε αγοράσει με κόπο».


-Σας ενημέρωσαν να φύγετε για να πάτε σε άλλα σπίτια; Εχετε ξεκινήσει να μαζεύετε;

«Μας ενημέρωσαν να φύγουμε να πάμε σε σπίτια που έχει νοικιάσει η εταιρεία λάμδα αλλά όχι με τις ίδιες συνθήκες. Εκεί που κάποιοι μέναμε μόνοι μας, άλλοι με έναν ακόμα συγκάτοικο τώρα καλούμαστε να μείνουμε τρία, τέσσερα ή πέντε άτομα μαζί οπότε νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολο από όλες τις απόψεις. Εγώ προσωπικά δεν έχω σταματήσει να μαζεύω από την Παρασκευή όπως και άλλοι αθλητές. Εχω αποφασίσει να πάω στο σπίτι του άντρα μου, τι να μένω 20 λεπτά μακριά από το γήπεδο, τι μισή ώρα. Στους ξενώνες μέναμε για να προλάβουμε να ξεκουραστούμε, να τρώμε και να ξαναπηγαίνουμε στην προπόνηση. Τώρα θα είναι δύσκολο».

-Η χρηματοδότηση δεν είναι επαρκής. Πώς θα καταφέρετε να ανταπεξέλθετε σε ένα ακόμη έξοδο;

«Αυτό το κομμάτι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αναφορικά με το κόστος αλλά σίγουρα αν κληθούμε να έχουμε ένα ακόμα έξοδο αρκετοί θα χαθούν από το κομμάτι του αθλητισμού. Ο κόσμος νομίζει ότι καθόμαστε και πληρωνόμαστε, αλλά δεν είναι έτσι. Δουλεύουμε μια ολόκληρη χρόνια και αν πιάσουμε κάποια στάνταρ και αν κάποιος χορηγός θέλει να μας βοηθήσει είμαστε λίγο καλύτερα οικονομικά οπότε σίγουρα δεν θα μπορούμε όλοι να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο. Θα πρέπει να πετάξουμε όλα τα χρόνια δουλειάς στα σκουπίδια και να γυρίσουμε το κεφάλι μας αλλού όσο και αν πονάει».


-Ο ΣΕΓΑΣ έδειξε να αντιδράει σε ό,τι έχει συμβεί. Είναι στο πλάι σας;

«Ο ΣΕΓΑΣ είναι στο πλάι μας, προσπαθεί να μας βοηθήσει όσο μπορεί και ψάχνουν έναν τρόπο για να μας δώσουν λίγο χρόνο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.