Ποιος ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί με την Τρίπολη, ο αυτοπαγιδευμένος ή της... Ριέκα;

Δημήτρης Μπούζας19 Σεπτεμβρίου 2021

INFO: Το αγωνιώδες και ζητούμενο είναι «ποιος ΠΑΟΚ» θα εμφανιστεί αύριο στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα.


Κι όταν λεμε «ποιος ΠΑΟΚ», ασφαλώς εννοούμε εκείνον που είδαμε με την Ριέκα ή ο άλλος που αυτοπαγιδευμένος στα rotation και σε κάποια αξεπέραστα – όπως δείχνουν μέχρι στιγμής – προβλήματα του, τα οποία αποτυπώνονται με τον πιο ανησυχητικό τρόπο στις τελευταίες εμφανίσεις του; Προσδοκία και ευχή είναι να δούμε τον πρώτο, εκείνον δηλαδή της Ριέκα. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να γίνουν ασφαλώς κάποιες προσπάθειες σε χρόνο ντε τε, οι οποίες θα δημιουργήσουν τις ανάλογες προοπτικές, οι οποίες με τη σειρά τους θα βοηθήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση. 

Για να είμαστε ειλικρινείς, το θεωρούμε λίγο δύσκολο να επιτευχθούν δηλαδή εντυπωσιακές βελτιώσεις και αγωνιστικές μεταλλάξεις μέσα σε τόσο στενά - σχεδόν ασφυκτικά – χρονικά περιθώρια. Παράλληλα και με τα υπάρχοντα προβλήματα όπως οι απουσίες βασικών παικτών που παραμένουν μεγάλο εμπόδιο και δύσκολα θα ξεπεραστούν. Όμως αυτό δεν σημαίνει αλλά ούτε και εμποδίζει όλους όσους είναι υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουν για να αλλάξουν ψυχολογίες και να πετύχουν αγωνιστικές διαφοροποιήσεις προς το καλύτερο. Να σηκώσουν δηλαδή κεφάλι, να ανακατέψουν την τράπουλα και να δώσουν νέα κίνητρα, ενισχύοντας με τον οποιοδήποτε τρόπο, την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Επιβάλλεται δηλαδή να προσδώσουν ιδιαίτερες «διαστάσεις» στο αυριανό παιχνίδι. 

Η ποδοσφαιρική λογική επί του προκειμένου και σε ότι αφορά την περίπτωση του ΠΑΟΚ, του οποίου οι τελευταίες εμφανίσεις προβλημάτισαν εξαιτίας της ανικανότητας και της ασχετοσύνης συγκεκριμένων στελεχών του, επιτάσσει την υιοθέτηση μιας άμεσης και γενναίας απόφασης που θα αφορά μονοδιάστατα την ανασύνταξη της ομάδας. Αρχής γενομένης – όσο και αν αυτό φαντάζει κάπως δύσκολο και ανέφικτο – από το αυριανό παιχνίδι. Το αποτέλεσμα του οποίου για πολλούς και ευνοήτους λόγους χαρακτηρίζεται εξαιρετικά σημαντικό. Να ξεκινήσει μια ανασύνταξη που θα έχει αποκλειστικά βέβαια την υπογραφή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι αυτό γιατί στη δική του ευθύνη και αρμοδιότητα... υπάγονται κάποιες κομβικές και καταλυτικές παρεμβάσεις. Οι τελευταίες αφορούν τις σωστές επιλογές, την έξυπνη διαχείριση του ρόστερ και των παιχνιδιών και το κυριότερο αν υπάρχει αγωνιστικό πάθος (γιατί όχι και τσαμπουκάς) σε αυτούς που θα επωμιστούν το χρέος να ξαναβάλουν την ομάδα μπροστά και στο παιχνίδι της διεκδίκησης υψηλών διακρίσεων. Στη μάχη της Τρίπολης λοιπόν το αυτονόητο θα ήταν να παρουσιαστούν οι κυπελλούχοι «με το μαχαίρι στα δόντια».

Καλό ταξίδι φίλε, αδελφέ και στρατιώτη του ΠΑΟΚ

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ πριν προλάβει να «αποχαιρετήσει» τον Λάμπη Κουιρουκίδη, βυθισμένη ακόμη στο πένθος, δέχεται άλλο ένα οδυνηρό πλήγμα, με τον θάνατο του Τάκη Σγουρή

Φίλος και αδελφός, για όλους εμάς που τον ζήσαμε από κοντά και εκτιμήσαμε τον ξεχωριστό του χαρακτήρα και την τεράστια προσφορά του στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ, η απώλεια ειναι συντριπτική. Στενός συνεργάτης του Νίκου Βεζυρτζή και εκείνης της ανεπανάληπτης μπασκετοπαρέας που γκρέμισε αυτοκρατορίες και οδήγησε τον δικέφαλο στην κορυφή της Ευρώπης, πετυχημένος επιχειρηματίας, καλός οικογενειάρχης και μεγάλος φίλος του λαοφιλέστατου δικέφαλου, έγραψε την δική του ιστορία και την υπέγραψε με τη γνωστή σεμνότητα που τον διακρίνει. Μια ιστορία, πολύτιμη κληρονομιά για τους δικούς του. Για την πολυαγαπημένη του Σμαρώ, τον διάδοχο του Λεωνίδα που τον μύησε απο βρεφική ηλικία στα του ΠΑΟΚ, την κορούλα του και τα εγγονάκια του. 

Με τον Τάκη Σγουρή με δένουν πολλά και τολμώ να πω και υπέροχα πράγματα. Μια αδιατάραχτη φιλία που την απολάμβανα γιατί είχε εκείνο το θεϊκό χάρισμα να σε ηρεμεί όταν συζητούσες μαζί του. Σε ηρεμούσε ακόμη και όταν διαφωνούσε μαζί σου. Αυτή την Ολύμπια ηρεμία του δεν θα την ξεχάσω ποτέ. 

Καλό ταξίδι φίλε, τολμώ να πω και αδελφέ, γιατί έτσι σε ένιωθα στα αλήθεια σε κάποιες από τις στιγμές της πολύχρονης φιλίας μας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.