Ποιος είναι ο Γιώργος Φρανκς που κατέρριψε το ρεκόρ του Κεντέρη

Metrosport Team17 Ιανουαρίου 2026

Ο Γιώργος Φρανκς ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σεζόν, βελτιώνοντας την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στα 300 μ. στον κλειστό στίβο με χρόνο 32.88, σε αγώνες που διεξήχθησαν στο Γκέινσβιλ της Φλόριντα.

Ο νεαρός αθλητής κατέρριψε το 32.99 του Κώστα Κεντέρη, ρεκόρ που κρατούσε από τις 23 Ιανουαρίου 1999.

Ο 22χρονος Ελληνοαμερικανός αγωνίζεται από την περασμένη σεζόν με τα ελληνικά χρώματα και έχει ήδη πετύχει μια σειρά από σπουδαίες επιδόσεις, που μαρτυρούν το αγωνιστικό του ταλέντο. Επόμενος μεγάλος του στόχος είναι η κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ στα 200 μ. στον κλειστό στίβο, το οποίο ανήκει στον Αλέξη Αλεξόπουλο από το 1996 με χρόνο 20.62.

Το ατομικό ρεκόρ του Φρανκς στα 200 μ. είναι 20.77, ενώ στα 300 μ., πριν από τη σημερινή κούρσα, ήταν 33.19. Το καλοκαίρι ο αθλητής θα διεκδικήσει διακρίσεις στο NCAA, καθώς και τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.