Ποιον ΠΑΟΚ τελικά, θα δούμε στην πρεμιέρα;

Αρις Νικολάκης18 Αυγούστου 2022

Οι αντίξοες συνθήκες, υπό τις οποίες ο ΠΑΟΚ αναρριχάται… Επιχειρεί, να αναρριχηθεί είναι το ακριβές, από τα έγκατα της γης στην επιφάνεια της θολώνουν ορίζοντα του. Έτσι δεν είναι διαυγής. Και δεν είναι ορατή πιθανή ενδεκάδα του μεθαύριο.

Κι αντίξοες συνθήκες είναι οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί παικτών, τους οποίους πολύ, πάρα πολύ θα ήθελε απόλυτα ετοιμοπόλεμους προπονητής του ΠΑΟΚ. Πρώτος και καλύτερος εξ αυτών ο Αντελίνο Βιεϊρίνια. Επιτρέψτε μας, να θεωρούμε όχι απλά, σημαντική αλλά καταλυτική την παρουσία του και μόνον στα αποδυτήρια. Ο «κάπτεν» βέβαια, είναι τιμωρημένος. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Είχε αποβληθεί από τον κάκιστο διαιτητή Ματέου Λαόθ, στον περυσινό Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Δε θα ξεκινούσε πάντως, στην ενδεκάδα της πρεμιέρας…

Παρεμπιπτόντως, πιστεύουμε πως κι ο ίδιος ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι στον ΠΑΟΚ… ψάχθηκαν. Με νεύρα τελείωσε τη μία αγωνιστική περίοδο. Με νεύρα (αποβλήθηκε στη ρεβάνς με τη Λέφσκι) άρχισε την άλλη. Ως άνθρωπος έχασε εύλογα την ψυχραιμία του με τα διαιτητικά κακουργήματα. Ως παίκτης και δη «κάπτεν» πολλαπλής ωφέλειας για την ομάδα του όφειλε , να είναι ψύχραιμος…

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια λοιπόν, στα pits. Η μεγαλύτερη ζημιά από τις αντίξοες συνθήκες. Έπεται ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Τιμωρημένος κι αυτός αλλά… Εκτός φόρμας για πολύ, παρα πολύ καιρό. Πόσο, μα πόσο πολύ, πάρα πολύ θα τον ήθελε στην ενδεκάδα του ο Ρουμάνος; Δύο σοβαρές απουσίες τάκα τάκα για τον ΠΑΟΚ.

Ομάρ Ελ Καντουρί και Νέλσονας Ολιβέιρα φωνάζουν: «Παρών» στο προσκλητήριο καθενός από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Αμφότεροι προέρχονται από μακρά περίοδο αποθεραπείας. Στην περίπτωση του Πορτογάλου θυμίζουμε πως κι ο ίδιος – πέρα των άλλων ατυχών ενεργειών – φέρει ευθύνη. Δεν βοήθησε στην γρήγορη διάγνωση του σοβαρού προβλήματος του με επιπόλαιες αναφορές περί πόνου του.

Γιασμίν Κούρτιτς και Ντόουγκλας Αουγκούστο είναι – από το ναυάγιο με τη Λέφκσι και μετά – με τις βαλίτσες ανά χείρας. Υπ’ ατμόν είναι. Έμεναν φεύγοντας. Έφευγαν μένοντας Και μεθαύριο θα πάρουν φανέλα βασικού; Πιθανότατα! Αντίξοες συνθήκες γαρ!

Ράφα Σοάρες και Χάρης Τσιγγάρας με περισσότερες ώρες εκτός προπονήσεων παρά εντός. Χρήσιμοι αμφότεροι. Η παρουσία τους ως απόλυτα ετοιμοπόλεμοι θα ωφελούσε σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ. Δεν είναι στο ζητούμενο από τον προπονητή τους, επίπεδο.

Βάλτε και τον non stop εδώ και δύο χρόνια Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Με γεμάτα πνευμόνια θα ήταν η πλέον, ωφέλιμη μονάδα στου ΠΑΟΚ την ενδεκάδα… Τούτο με φαρδιά, πλατιά την υπογραφή μας. Δίχως να εκφράζουμε, επί του παρόντος, άποψη εάν καλώς ή κακώς ο εκ Σουρινάμ ορμώμενος… Ολλανδός είναι ακόμη αναντικατάστατος στον ΠΑΟΚ.

Εξ όλων τούτων των δεινών της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ υπό αντίξοες συνθήκες επικρατεί μικρή ορατότητα. Είναι θολός ο ορίζοντας της ενδεκάδας του ενόψει του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Κι εύλογα επικρατεί η απορία: Ποιόν ΠΑΟΚ τελικά, θα δούμε στην πρεμιέρα;

ΥΓ 1 : Δε θα κριθεί, εάν αγωνισθεί, από έναν αγώνα – όσο κρίσιμος και να είναι – ο Μάριος Τσαούσης.. Για να τον εμπιστευθεί ο προπονητής του… Ο νεαρός έχει ήδη κριθεί!

ΥΓ 2 : Τα είπαμε για το μπάσκετ. Να τα πούμε άλλη μία φορά. Φίλοι του «δικέφαλου» βάλτε πλάτη, για να αντέξει η πλάτη όσων ήδη κουβαλούν – με την ωραία τρέλα τους - τις τύχες μιας ομάδας με ευρωπαϊκούς τίτλους!

ΥΓ 3 : Μετά τα… ξεκατινιάσματα για τις υποκλοπές Κυβέρνησης κι Αντιπολίτευσης για τις προσφυγικές ροές. Ναι, είναι θέματα προτεραιότητας για την Πατρίδα μας αλλά… Το «ξεπάτωμα» του λαού μας για ηλεκτρικό, αέριο και καύσιμα (ενόψει τού δύσκολου και καιρικά – να το θυμάσθε – χειμώνα) είναι μεγαλύτερης προτεραιότητας. Και μένουν στην σκιά των… ξεκατινιασμάτων για υποκλοπές και προσφυγικές ροές! Ντροπή, ρεεεεέ…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.