Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία αλλά... έξι είναι τα πιο ανθυγιεινά φαγητά στον κόσμο, τα οποία επηρεάζουν τον οργανισμό με πολλαπλούς τρόπους.
Όπως αναφέρουν οι γιατροί, οι αρνητικές τους επιπτώσεις δεν σχετίζονται μόνο με τις θερμίδες αλλά και με τις πρόσθετες ουσίες και τις βιοχημικές τους επιδράσεις.
- Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά!
Επεξεργασμένα κρέατα
Σύμφωνα με μελέτες τα αλλαντικά, τα λουκάνικα και παρόμοια προϊόντα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο για διάφορες μορφές καρκίνου, ειδικά παχέος εντέρου, ενώ έχουν επίσης συνδεθεί με καριοπάθειες.
Αναψυκτικά με ζάχαρη
Τα αναψυκτικά με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης είναι από τα πιο επιβλαβή προϊόντα λόγω πρόσθετων σακχάρων που συνδέονται με παχυσαρκία, διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις και αύξηση φλεγμονής στο σώμα.
Τηγανητά γεύματα και fast food
Τηγανητά γεύμα και τρόφιμα fast food είναι εξαιρετικά υψηλά σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά, οδηγώντας σε αύξηση βάρους, υψηλή χοληστερίνη και μεταβολικές διαταραχές.
Προ-παρασκευασμένα πιάτα
Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε πολλά UPFs αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιακών προβλημάτων, διαβήτη, και πρόωρου θανάτου.
Τσιπς, μπισκότα και ζαχαρώδη σνακ
Τα συσκευασμένα σνακ περιέχουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης, αλατιού και κορεσμένων λιπαρών, προάγοντας τη φλεγμονή και την αύξηση βάρους.
Στιγμιαία ζυμαρικά,
Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωσή τους σχετίζεται με αυξημένα τριγλυκερίδια, υψηλό σάκχαρο και υπέρταση, όλα παράγοντες που ευνοούν καρδιομεταβολικά προβλήματα.
Πηγή: protothema.gr